Hlavní obsah

Brückner: Nedvědovi zatím kytku nechystáme

PRAHA

Stejně jako před rokem zatím panují nejasnosti v otázce další budoucnosti Pavla Nedvěda v českém národním týmu. Kapitán reprezentace na posledním mistrovství světa měl své rozhodnutí oznámit v pondělí na zvláštní tiskové konferenci. Ta byla však posunuta o čtyřiadvacet hodin a záložník Juventusu Turín se tedy vyjádří až v úterý hodinu po poledni.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Trenér fotbalové reprezentace Karel Brückner

Článek

"Někomu to může připadat jako neustálé váhání, ale je to závažné rozhodnutí a Pavel jej hodně důsledně zvažuje," zastal se hvězdy českého fotbalu trenér reprezentace Karel Brückner na pondělním srazu národního týmu. "On už určitě své rozhodnutí ví, ale zda zůstane nebo bude pokračovat, oznámí zítra. My mu rozhodně ještě žádnou kytku chystat nebudeme," dodal.

Více starostí dělají Brücknerovi zranění klíčových hráčů týmu. "Rosický má poranění v oblasti třísel, zranění trápí i Jarošíka (údajně levý nárt). A Petr Čech teprve začíná s lehkým tréninkem, těžko lze odhadovat dobu rekonvalescence. Navíc má menší potíže s kotníkem i Marek Jankulovski," tvrdí kouč, jenž potvrdil, že proti Srbům nastoupí v brance Jaromír Blažek.

S Jarošíkem nemá problém

Vedle gólmana Sparty už je s týmem pouze Antonín Kinský působící v ruské lize, třetího brankáře kouč nepovolal. "Takřka třetím brankářem je Marek Čech, ale má teď náročný program," řekl Brückner s tím, že nechtěl na sraz zbytečně tahat brankáře Liberce.

Nově tak povolal pouze útočníka Marka Kuliče. "Rozhodli jsme se až na poslední chvíli a ve hře byla tři jména: Kulič, Lafata, Svěrkoš," prozradil Brückner. Zároveň odmítl, že by se nakonec podvolil volání o povolání Kuliče ze strany médií.

Stejně jako to, že by měl mít nějaký problém s Jarošíkem, jak se občas spekulovalo. "Já bych se povznesl nad takové malichernosti. Jirka možná někdy něco řekl, ale já s ním nemám problém. Mluvil jsem i s jeho manažerem," dodal na závěr kouč národního týmu.

Reklama