Hlavní obsah

Fotbal vám drží palce! Kopic se učil znakovou řeč a s parťáky podpořil charitu

Laa an der Thaya

Trénink pod blankytnou oblohou při teplotě šplhající ke třiceti stupňům, natáčení spotů na podporu charitativních projektů, regenerace, posilovna a taktická porada. Hodně pestrý byl pondělní program české fotbalové reprezentace na rakouském soustředění.

Reprezentace podporuje sociální projekty FAČR

 
Článek
Fotogalerie

Dopoledne tým trenéra Jarolíma absolvoval herní přípravu na stadionku za městem, přičemž vše už bylo směřováno ke středečnímu přípravnému duelu proti Nigérii, který bude tečkou za sezónou národního týmu.

Během celého dne pak čeští reprezentanti natáčeli spoty pro charitativní projekty FAČR, které jsou zaměřené na podporu nevidomých, neslyšících, mentálně postižených, tělesně postižených, veteránů či dětských domovů.

„Potěšilo mě, jak hráči vše přijali lidsky a přistoupili k natáčení velice pozitivně. Někteří měli zkušenost už z minulosti," vykládala Michaela Veselá, manažerka sociálních projektů FAČR, která na vše dohlížela přímo v lázeňském městečku.

Hráči si sami mohli vybrat, jaký ze čtrnácti projektů chtějí podpořit. Záložník Jan Kopic se kupříkladu rozhodl být ambasadorem akce podporující neslyšící a ve znakové řeči se naučil vzkaz „Fotbal vám drží palce".

Během odpoledne pak hráči absolvovali tréninkovou jednotku v posilovně, vpodvečer byla na programu povinná regenerace v termálních pramenech lázeňského komplexu. Po večeři se pak Jarolímův kádr sešel k rozboru hry Nigérie, s níž změří síly ve středu v 15 hodin ve Schwechatu.

Reklama

Související témata: