Hlavní obsah

Ujfaluši: Slyšeli jsme fanoušky před stadiónem

Zápas bez diváků má za sebou český obránce Fiorentiny Tomáš Ujfaluši. V rozhovoru pro deník Právo reprezentační bek říká, o jak zvláštní utkání šlo. " Bylo to hodně nepříjemné, tohle není fotbal."

Článek

Jaký jste měl pocit z nedělního zápasu Fiorentiny s Udine před prázdnými tribunami?

Bylo to hodně nepříjemné. Máme průměrné návštěvy přes třicet tisíc. Teď tam bylo prázdno. Jednou jsem už něco podobného zažil, vnitřně jsem na to byl připravený, ale tohle není fotbal. Ten se hraje pro fanoušky. Alespoň že jsme utkání vyhráli. Hosté moc nezlobili, vystřelili snad třikrát na bránu. My jsme měli zápas pod kontrolou. Na lavičce hostí už seděl Tomáš Zápotočný.

Co jste si se spoluhráči říkali?

Všichni chápeme nutnost přísných opatření. Na trávníku jsme to řešili tím, že jsme na sebe hodně mluvili, povzbuzovali se. V Itálii ale nejsem zvyklý, abych slyšel skoro každé slovo na trávníku. Viditelně to bylo nepříjemné i pro tým Udine.

Fanoušci nebyli ani před stadiónem?

Tam se jich sešly snad tisíce. Nepůsobili nijak agresivně. Slyšeli jsme je i v průběhu zápasu, fandili nám a jásali, když jsme dali gól.

Takže měli před stadiónem televizní obrazovky?

To nevím. Možná poslouchali rádia nebo měli na stadiónu mezi pořadateli svoje zvědy, kteří jim všechno hlásili. Reagovali prakticky okamžitě na vše, co se na trávníku dělo. Ale je to nepřirozené, když slyšíte fanoušky z dálky a nevidíte je. Ten kontakt prostě chybí.

Chystá klub rychlá opatření?

Už se na nich pracuje. Do příštího zápasu za čtrnáct dní chce vedení klubu udělat alespoň takové zásahy podle předpisů, aby na stadión mohli minimálně držitelé permanentek. Těch je snad přes dvacet tisíc, možná víc, přesné číslo neznám. Znamená to investovat do turniketů a udělat úpravy i uvnitř stadiónu. Nevím, co přesně. Všechno se ale bude dělat pro to, aby mohli přijít všichni. Tak nám to bylo tlumočeno do kabiny.

Kde hrajete o víkendu?

Na Sicílii v Catanii, kde vlastně ten problém vznikl. Nevím, kolik tam toho stihnou, ale byly zakázány i organizované zájezdy. Možná to bude úplně bez diváků, s největší pravděpodobností zcela bez našich, i když za námi jich pár tisíc ven jezdí. V každém případě to bude asi hodně zvláštní zápas, ale věřím, že ho opět úspěšně zvládneme.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.