Hlavní obsah

Nedvěd přijde po vyloučení o dva zápasy, Inter už stihne

TURÍN

Faul loktem připraví záložníka Pavla Nedvěda o dva zápasy italské ligy, ale ne o vrcholný souboj s Interem Milán. Bývalý kapitán české fotbalové reprezentace byl vyloučen v samém závěru nedělního zápasu Juventusu Turín s Janovem poté, co při vzdušném souboji zasáhl loktem do obličeje francouzského obránce Abdoulaye Konka. Disciplinární trest mu v úterý udělilo vedení italské soutěže.

Článek

Pětatřicetiletý Nedvěd dostal červenou kartu těsně před závěrečným hvizdem utkání, které Juventus vyhrál 1:0. V Serii A přijde o sobotní zápas v Neapoli a středeční duel s Empoli. Stihne ale očekávaný šlágr s mistrovským Interem, s nímž se turínský klub přetahuje o první místo v ligové tabulce. Dva velcí rivalové se utkají 4. listopadu v Turíně.

Zápasy s FC Janov nebývají pro Nedvěda právě šťastné. Loni v prosinci dostal distanc na pět utkání, protože v duelu s tímto soupeřem šlápl na protihráče a pak navíc při protestech stoupl na nohu sudímu, jenž mu udělil červenou kartu.

V příštím kole se Juventus bude muset obejít i bez trenéra Claudia Ranieriho, jenž byl ve vypjatém závěru duelu s Janovem vykázán za protesty na tribunu. "To se mi stalo poprvé za jednadvacet let, co sedím na lavičce. Pěkné narozeniny," prohlásil kouč, jenž o den dříve dovršil 56 let.

Reklama

Související témata: