Hlavní obsah

Fiorentina nevyužila ve smrtí poznamenané Serii A šanci na vedení

ŘÍM

Tři dny po vítězství 6:1 nad Elfsborgem fotbalisté Fiorentiny zklamali. Ve 12. kole italské ligy, které bylo poznamenané smrtí fanouška Lazia cestujícího na zápas s Interem Milán, prohrál soupeř Mladé Boleslavi v Poháru UEFA doma 1:2 s Udine a nevyužil tak příležitost dostat se do čela tabulky.

Článek

Fiorentina mohla alespoň dočasně vystřídat na prvním místě Inter, jehož utkání vedení italské ligy odložilo kvůli tragédii z motorestu u Arezza, kde policista omylem zastřelil příznivce Lazia. Svaz raději následně zrušil i zápas dalšího římského celku AS, který měl od 20:30 hostit Cagliari.

V reakci na dopolední událost se bouřili i fanoušci v Bergamu, kam přijel druhý milánský klub AC. Po necelých deseti minutách musel být duel kvůli řádění domácích příznivců z bezpečnostních důvodů přerušen a zhruba po 40 minutách čekání odvolán na neurčito.

Zbývající zápasy začaly se zhruba desetiminutovým zpožděním a hráči se na trávnících objevili s černými páskami na rukávu. Na rozdíl od pohárového duelu nenastoupil v obraně Fiorentiny kapitán Tomáš Ujfaluši, takže nedošlo k jeho souboji s reprezentačním kolegou v dresu Udine Tomášem Zápotočným. Bývalý fotbalista Liberce střídal po necelé hodině otřesený po vzdušném souboji, krátce nato dal jeho spoluhráč Di Natale vítězný gól.

Fiorentina, jež se utká s Mladou Boleslaví na závěr skupiny 20. prosince, dnes nastoupila v sestavě: Frey - Potenza, Dainelli, Kröldrup, Pasqual - Donadel (66. Jörgensen), Liverani (75. Kuzmanovič), Montolivo, Semioli - Pazzini (46. Vieri), Mutu.

Klub z Florencie ztrácí po neděli dva body na vedoucí Inter. Bod za Fiorentinou je Juventus, jenž si po remíze s Interem z minulého kola připsal další nerozhodný výsledek, tentokrát v Parmě. Domácí vedli v 58. minutě 2:0, pak ale Juventus hrající bez distancovaného Pavla Nedvěda dvěma góly stanovil konečný výsledek. To už nebyl na hřišti Zdeněk Grygera, který střídal v 64. minutě.

V duelu týmů ohrožených sestupem prohrála Siena, za niž odehrál celý zápas Lukáš Jarolím, doma 2:3 s Livornem.

Výsledky - 12. kolo:
Fiorentina - Udine 1:2 (28. Pazzini - 23. Quagliarella, 63. Di Natale), FC Turín - Catania 1:1 (15. Malonga - 63. Martinez), Reggina - FC Janov 2:0 (31. Amoruso, 80. Joelson), Parma - Juventus Turín 2:2 (43. Gasbarroni z pen., 57. Pisanu - 75. Legrottaglie, 81. Iaquinta), Siena - Livorno 2:3 (18. Maccarone, 90+2. Loria - 16. Tavano, 30. Bergvold, 41. Kneževič), Bergamo - AC Milán nedohráno.

Reklama

Související témata: