Hlavní obsah

AC Milán otočil zápas s Cagliari, Juventus přehrál Palermo a je druhý

ŘÍM

Jednoznačným vítězstvím 5:0 se ve 13. kole italské ligy prezentovali fotbalisté Juventusu Turín, kteří doma přehráli Palermo. Juventus, v jehož dresu odehrál celé utkání český záložník Pavel Nedvěd, zatímco obránce Zdeněk Grygera chyběl kvůli zranění, se tak dostal na druhé místo v tabulce, kde ztrácí na vedoucí Inter Milán tři body.

Článek

Juventus nasměroval za vítězstvím po půlhodině hry nejlepší střelec sezóny Trezeguet, jenž se trefil k tyči akrobaticky přes hlavu a vstřelil již svou jedenáctou branku. Ještě do poločasu zvýšil náskok italský reprezentant Iaquinta. Po změně stran se trefovali jen střídající hráči. Veterán Del Piero se prosadil hned dvakrát, z toho jednou z pokutového kopu, další gól přidal Marchionni.

Domácí zaskočili favorita už po čtyřech minutách, když Acquafresca otevřel skóre střelou hlavou. Milánští se dlouho nemohli prosadit přes pozornou obranu hráčů Cagliari, těm ale po změně stran začaly docházet síly a AC toho využil.

Nejprve akrobaticky patou srovnal Gilardino a záhy mohl zvýšit Kaká, penaltu však nedal. Zápas tak rozhodl až Pirlo, který se třicet metrů od branky opřel do míče a točenou ranou pod břevno překvapil domácího brankáře.

V útoku Milána se od začátku objevil brazilský útočník Ronaldo, pro kterého to bylo první soutěžní utkání po půl roce, kdy se potýkal se zdravotními problémy. Slavný Brailec nastřelil tyč a vybojoval penaltu.

Na třetí místo v tabulce se posunulo Udine, které porazilo 2:0 Sienu, přestože hrálo celou druhou půli bez vyloučeného Felipeho. Brankami se o výhru zasloužili italští reprezentanti Quagliarela a Di Natale. Záložník Tomáš Sivok utkání sledoval z lavičky náhradníků, Tomáš Zápotočný byl jen v hledišti.

Velký den si prožil český reprezentant do 21 let Ondřej Mazuch, který byl poprvé nominován k utkání Fiorentiny. Do zápasu s Regginou, který skončil bezbrankovou remízou, sice nezasáhl, ale naznačil rostoucí formu.

Itálie - 13. kolo:
Cagliari - AC Milán 1:2 (4. Acquafresca - 61. Gilardino, 85. Pirlo), Empoli - FC Turín 0:0, Lazio Řím - Parma 1:0 (90. Firmani), Livorno - Sampdoria Janov 3:1 (10. a 90.+2 Tavano, 8. Kněževic - 80. Bellucci), Neapol - Catania 2:0 (43. a 65. Zalayeta), Reggina - Fiorentina 0:0, Udine - Siena 2:0 (42. Quagliarella, 80. Di Natale), Juventus Turín - Palermo 5:0 (71. a 90. z pen. Del Piero, 29. Trezeguet, 41. Iaquinta, 75. Marchionni).

Reklama

Související témata: