Hlavní obsah

Ibrahimovic v nastavení zajistil Interu kontroverzní výhru

PRAHA/ŘÍM

Díky dvěma brankám Zlatana Ibrahimovice v samém závěru nedělního utkání zvítězili fotbalisté Interu Milán v italské lize nad Parmou 3:2 a udrželi si v čele tabulky sedmibodový náskok před AS Řím.

Článek

Obhájcům titulu pomohl kontroverzní verdikt sudího, jenž v 88. minutě odpískal Coutovi ruku, hráče vyloučil a nařídil penaltu, kterou švédský kanonýr proměnil. Televizní záběry přitom ukázaly, že Couto hrál míč hlavou.

V třetí minutě nastavení pak Ibrahimovic zužitkoval Cruzův centr a těsně před závěrečným hvizdem dokonal obrat. Parma hrála v té chvíli v devíti, protože Dessena předtím opustil hřiště na nosítkách.

Ibrahimovic dal třináctý gól v sezóně a spolu s Davidem Trezeguetem z Juventusu vede tabulku střelců.

Juventus zaváhal 

Hráči AC Milán mohou děkovat Gilardinimu, který svému týmu zajistil tři body v poslední minutě utkání na hřišti Udine. Oslavovaný Gilardino přišel navíc na hřiště až sedm minut před koncem, když vystřídal Ronalda. Celý zápas absolvoval také nadějný mladík Pato. Jankulovski za hosty a Zápotočný za domácí nebyli ani na lavičce.

Zato v utkání domácího Juventusu proti Sampdorii se objevili dva čeští hráči. Staré dámě ovšem k zisku tří bodů nepomohl ani Pavel Nedvěd ani Zdeněk Grygera, pro něhož alespoň hovoří neinkasovaná branka, poněvadž se oba soupeři podělili o bod za remízu 0:0.

Aktuálně druhý celek italské nejvyšší ligy AS Řím na soupeře rychle vlétl a již v osmé minutě se radoval z vedení 1:0, když se úspěšně trefil Giuly. V 57. minutě přidal z penalty pojistku domácí Daniele De Rossi na konečných 2:0. Utkání bylo také bohaté na žluté karty, hlavní rozhodčí jich nadělil po třech na obou stranách.

V zápase dvou posledních týmů Serie A se podařilo získat tři body domácí Reggině, která po výhře 2:0 ukotvila na posledním místě tabulky trápící se Cagliari.

Výsledky italské ligy Serie A - 19. kolo:
Neapol - Lazio Řím 2:2
Branky: 5. a 90.+4 Hamšík - 26. Ledesma, 31. Panděv
Juventus Turín - Sampdoria Janov 0:0
Livorno - Empoli 1:0
Branka: 51. Tavano z pen.
Udine - AC Milán 0:1
Branka: 90.+2 Gilardino
Palermo - Siena 2:3
Branky: 4. Amauri, 76. Miccoli z pen. - 5. Locatelli, 11. Maccarone, 78. Loria
Reggina - Cagliari 2:0
Branky: 66. Brienza, 80. Cozza
AS Řím - Catania 2:0
Branky: 8. Giuly, 57. De Rossi z pen.
Inter Milán - Parma 3:2
Branky: 88. z pen. a 90.+3 Ibrahimovic, 30. Cambiasso - 40. Cigarini, 69. Gasbarroni.

Reklama

Související témata: