Hlavní obsah

AS Řím vydřel v oslabení výhru nad Empoli

ŘÍM

Inter Milán utrpěl teprve druhou prohru v tomto ročníku fotbalové Serie A. Postaral se o ni Juventus Turín, který lídra soutěže porazil 2:1. Stará dáma tak i díky kontroverznímu gólu výrazně promluvila do boje o titul, protože náskok Interu v čele tabulky se snížil na čtyři body před druhým AS Řím.

Článek

Dobrý zápas v dresu Juventusu odehrál český záložník Pavel Nedvěd. Přihrál do první šance zápasu Alessandru Del Pierovi a sám několikrát nebezpečně střílel. Bývalý reprezentační kapitán si v první půli poranil nos, ze kterého krvácel. Ve druhé půli si navíc zranění obnovil, když spadl do reklamních panelů.

O branky Juventusu se postarali v 49. minutě Mauro Camoranesi a v 63. David Trezeguet. Zejména první gól však vzbudil vlnu nevole, protože podle televizních záběrů padl z ofsajdu. Za Inter pouze snížil sedm minut před koncem portugalský záložník Maniche.

AS Řím vydřel těsnou výhru 2:1 s předposledním celkem soutěže Empoli, přestože hrál více než půlhodinu bez vyloučeného Perrotty. V oslabení však favorizovaní domácí dokázali vstřelit vítězný gól, o který se postaral zkušený obránce Panucci.

Čtvrté místo zajišťující účast v předkole Ligy mistrů si pojistila Fiorentina, která zdolala Lazio Řím 1:0. O výhře rozhodl čtvrt hodiny před koncem střídající Pazzini. Klíčový okamžik však přišel již sedm minut před poločasem, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen hostující Mutarelli. Celé utkání odehrála také dvojice českých reprezentačních obránců. Na straně Fiorentiny hrál s kapitánskou páskou pravý bek Tomáš Ujfaluši, za Lazio nastoupil po dlouhé době v základní sestavě stoper David Rozehnal.

Pátý AC Milán nadále ztrácí na Fiorentinu čtyři body, v sobotu těsně zdolal FC Turín na jeho hřišti 1:0. V polovině druhé půle talentovaný brazilský útočník Pato na brankové čáře zakončil akci Gilardina. Český reprezentant Marek Jankulovski se již po zranění objevil na lavičce Milána, ale do hry nezasáhl.

Celý zápas naopak odehráli další dva čeští fotbalisté. Tomáš Zápotočný dobrou obrannou činností pomohl Udine k udržení čistého konta a výhře 2:0 nad Livornem, stejné vítězství zaznamenal také záložník Sieny Lukáš Jarolím proti Parmě. Obě branky v úplném závěru obstaral útočník Maccarone.

Itálie - 30. kolo:
AS Řím - Empoli 2:1 (36. Tonetto, 63. Panucci - 50. Giovinco), Bergamo - Catania 0:0, FC Turín - AC Milán 0:1 (66. Pato), Fiorentina - Lazio Řím 1:0 (75. Pazzini), Palermo - FC Janov 2:3 (24. a 90.+3 Amauri - 30. Figueroa, 50. De Rosa, 61. Konko), Reggina - Neapol 1:1 (90. Brienza - 75. Sosa), Sampdoria Janov - Cagliari 1:1 (90. Franceschini - 41. Foggia), Siena - Parma 2:0 (88. a 90.+4 Maccarone), Udine - Livorno 2:0 (19. Quagliarella, 47. Di Natale), Inter Milán - Juventus Turín 1:2 (83. Maniche - 49. Camoranesi, 63. Trezeguet).

Reklama

Související témata: