Hlavní obsah

Inter zdolal Fiorentinu a drží si odstup od AS Řím

ŘÍM

Fotbalisté Interu Milán udělali ve 33. kole další krok k obhajobě titulu v italské lize, když v nedělním šlágru dokázali na domácím hřišti porazit čtvrtou Fiorentinu 2:0. Prohru hostů neodvrátil ani český obránce Tomáš Ujfaluši, i když jeho tým dlouho lídrovi odolával, než po změně stran otevřel skóre záložník Cambiasso. Po chvíli zvýšil mladý útočník Balotelli a Inter má pět kol před koncem soutěže stále čtyřbodový náskok před druhým AS Řím.

Článek

To se udrželo v boji o titul, když dokázalo otočit zápas na hřišti Udine. Římané nevstoupili do zápasu dobře a dlouho hledali herní pohodu, ačkoliv se jim do sestavy vrátil po zranění kapitán Totti. Domácí, v jejichž dresu odehrál celé utkání český obránce Tomáš Zápotočný, rozpaky favorita využili a reprezentační útočník Di Natale se šest minut po změně stran prosadil hlavou.

Až hrozba porážky přiměla AS ke zvýšené aktivitě, což brzy přineslo ovoce. Nejprve Vučinič v pádu vyrovnal a vzápětí Taddei parádní ranou s odrazem míče o břevno poslal hosty do vedení. V nastavení definitivně rozhodl o výhře AS střídající Giuly.

Druhý římský celek Lazio naopak v závěru přišel o výhru nad Sienou, která dvě minuty před koncem zásluhou Lorii vyrovnala na 1:1. Zatímco v dresu domácích po dlouhé době odehrál celé utkání český obránce David Rozehnal, v sestavě hostů se neobjevil jeho krajan Lukáš Jarolím.

Fotbalisté Regginy udělali po překvapivé výhře nad Sampdorií Janov krok k záchraně. Dostali se na osmnácté místo a na místa zajišťující setrvání v soutěži ztrácejí jediný bod. Hrdinou se stal útočník Brienza, který vstřelil jedinou branku zápasu.

Itálie - 33. kolo
Empoli - Parma 1:1 (30. Giovinco - 8. Lucarelli), FC Janov - FC Turín 3:0 (52. Di Vaio, 61. Borriello, 70. Sculli), Lazio Řím - Siena 1:1 (45. Mutarelli - 88. Loria), Livorno - Cagliari 1:2 (2. Galante - 10. a 54. Acquafresca), Neapol - Bergamo 2:0 (62. Hamšík, 64. Sosa), Reggina - Sampdoria Janov 1:0 (34. Brienza), Udine - AS Řím 1:3 (51. Di Natale - 64. Vučinič, 70. Taddei, 90.+1 Giuly), Inter Milán - Fiorentina 2:0 (55. Cambiasso, 62. Balotelli).

Reklama

Související témata: