Hlavní obsah

Juventus si zajistil Ligu mistrů a čeká, co Nedvěd

MILÁN

Fotbalisté Juventusu Turín si hned při svém návratu do nejvyšší italské soutěže po korupční aféře vybojovali účast v Lize mistrů. Po nedělním vítězství 5:2 nad Laziem Řím mají tři kola před koncem sezony jistotu, že skončí nejhůř třetí a zahrají si v předkole prestižní soutěže.

Článek

Vedení klubu i fanoušci nyní budou čekat na rozhodnutí Pavla Nedvěda, kterému v létě končí smlouva. Český záložník dal nedávno najevo, že v Juventusu prodlouží kontrakt jen v případě, že klub bude hrát v příští sezóně Ligu mistrů. Podle italských médií už v minulých dnech začal jeho agent Mino Raiola se zástupci turínského celku jednat o prodloužení Nedvědovy smlouvy.

Juventus dal Lazio čtyři góly už do přestávky. Dvakrát se prosadil stoper Chiellini, který hrál ve dvojici s českým obráncem Zdeňkem Grygerou. Nedvěd mohl v utkání proti svému bývalému klubu rovněž skórovat, ale ve druhém poločasu napálil po rychlém protiútoku břevno. Obránce David Rozehnal zůstal jen na lavičce Lazia. Už osmnáctý gól v sezoně dal donedávna odepisovaný kanonýr Juventusu Del Piero.

Úřadující vicemistr zdolal 4:1 FC Turín

"Stará dáma" může ve zbylých třech kolech ještě bojovat o druhé místo, které drží s pětibodovým náskokem AS Řím. Úřadující vicemistr v neděli zdolal 4:1 FC Turín poté, co vstřelil čtyři branky v rozmezí patnácti minut. Dvakrát skóroval brazilský záložník Mancini.

Obhajobě titulu se opět přiblížil Inter Milán, který zdolal Cagliari 2:1. Góly k tomu přispěli argentinský střelec Julio Cruz a stoper Marco Materazzi, který se díky přesné hlavičce v závěru dočkal první branky v této sezoně. Inter si udržel šestibodový náskok a k jistotě titulu mu chybí jediná výhra.

Do sestavy se vrátil obránce Tomáš Ujfaluši

Velký boj svádějí týmy o čtvrtou příčku. Fiorentina, do jejíž sestavy se po lehkém zranění vrátil český obránce Tomáš Ujfaluši, nedokázala do vítězného konce dotáhnout zápas se Sampdorií Janov a získala jen bod za remízu 2:2. V nastavení se o to postaral hostující Gastaldello. Na rozdíl dvou bodů se Fiorentině přiblížil AC Milán, který díky hattricku Inzaghiho přehrál Livorno na jeho hřišti 4:1. Posledních osmnáct minut odehrál za AC po zranění Marek Jankulovski.

Těžké chvíle čekají také týmy bojující o záchranu. V ohrožení je stále sedm celků. Nejhorší výchozí pozici má Livorno, které ztrácí čtyři body na příčky zaručující účast v příští sezoně. Jen o bod více má Parma.

Serie A - 35. kolo:
AS Řím - FC Turín 4:1 (26. a 32. Mancini, 17. Pizarro z pen., 20. Vučinič - 50. Ventola), FC Janov - Empoli 0:1 (15. Abate), Fiorentina - Sampdoria Janov 2:2 (77. Vieri, 84. Mutu z pen. - 63. Maggio, 90.+1 Gastaldello), Inter Milán - Cagliari 2:1 (21. Cruz, 83. Materazzi - 90.+1 Biondini), Juventus Turín - Lazio Řím 5:2 (15. a 88. Chiellini, 21. Camoranesi, 32. Del Piero, 33. Trezeguet - 55. Bianchi, 61. Siviglia), Livorno - AC Milán 1:4 (72. Kneževič - 23., 52. a 59. Inzaghi, 70. Seedorf), Neapol - Siena 0:0, Palermo - Bergamo 0:0, Reggina - Parma 2:1 (55. a 64. Cozza - 25. Cigarini z pen.), Udine - Catania 2:1 (6. Di Natale, 38. Quagliarella - 34. Vargas).

Reklama

Související témata: