Hlavní obsah

Trenér Mourinho se těší na nové angažmá v Interu

PRAHA/MILÁN

Novým trenérem italského fotbalového mistra Interu Milán se po odvolaném kouči Robertu Mancinim stane s největší pravděpodobností portugalský stratég José Mourinho. O možném angažmá bývalého trenéra Chelsea v italském klubu informoval deník Gazzetta dello Sport. "Už se nemůžu dočkat," citoval slova pětačtyřicetiletého Portugalce také deník Telegraph.

Článek

"První den tréninku bude skvělý," byl Mourinho plný očekávání z nového působiště, kde má nahradit Roberta Manciniho, kterého vedení italského klubu propustilo ze svých služeb. "Hlavně se zaměřím na hraní a taktické pojetí tréninku, spíše než na cvičení a běhání," prozradil Mourinho.

Portugalský trenér je považován za jednoho z nejlpeších stratégů a své pojetí hry se pokusí přenést také do italské ligy. "Chci změnit tradiční pojetí přípravy," nechal se slyšet.

Ve svém novém působišti by si měl podle italských médií vydělat kolem sedmi miliónů liber za rok a kontrakt by měl být podepsán na tři roky. Podle Gazzetty bylo již od zářijového odchodu Mourinha z londýnské Chelsea trenérovým přáním působit v italském celku a posledních pět měsíců se také učil italsky.

Fotbalisté Interu Milán, ačkoli v letošní sezóně vyhráli potřetí titul Serie A, zvedli evropskou trofej nad hlavu naposledy v roce 1998. Tehdy v ryze italském finále porazil Inter římské Lazio 3:0. Angažováním rodáka ze Setubalu by vedení rádo znovu oprášilo slávu na evropských trávnících.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.