Hlavní obsah

Prezident Interu Milán Moratti se k obvinění ze zmanipulování nevyjadřuje

Massimo Moratti, šéf italských šampiónů Interu Milán, odmítl komentovat obvinění ze zmanipulování zápasů, s nímž v pátek přišel italský tisk. Toho se měl vedoucí tým nejvyšší italské fotbalové ligy dopustit v závěru loňské sezóny, když měl účelově vypustit některá utkání.

Článek

Jako první přišel s touto skandální informací milánský deník Il Giornale. Jeho titulek „Státní zástupce: Inter vypustil zápasy, aby napomohl hazardním sázkám“ a následný výčet obvinění Moratti odmítá komentovat.

„Dozvěděl jsem se o této zprávě dnes ráno,“ řekl stroze pro Sky Sport Italia prezident italských šampiónů. „Nicméně jsem ty noviny ještě nečetl, proto se k tomu nemohu vyjádřit. Děkuji,“ dodal Moaratti.

Na žádost státního zástupce se podezřením zabývá italská policie, která prošetřuje množství telefonátů mezi tehdejším hlavním koučem Mancinim a údajným spolupracovníkem mafie zvaným Domenico Brescia.

Pod drobnohled vyšetřovatelů se dostaly zápasy po 24. odehraném kole v sezóně 2007/08. Například předposlední utkání proti Sieně, jež skončilo 2:2, ovlivnila neproměněná penalta, kterou šel namísto Julia Cruze kopat Materazzi. Otazník také visí nad tím, proč se návrat zraněného Ibrahimoviče odkládal až na poslední ligový zápas.

Reklama

Související témata: