Hlavní obsah

Kdo by nechtěl hrát za Manchester United? Japonec Morimoto z Catanie

PRAHA

Je snem snad každého malého fotbalisty zahrát si jednou anglickou Premier League a ještě k tomu v dresu Manchesteru United. Ne tak pro nadějného japonského útočníka Takayukiho Morimota, jenž s díky nabídku anglického šampióna odmítl, neboť se chce soustředit na svůj současný klub Catanii v italské nejvyšší lize.

Článek

Forvard aktuálně třináctého celku zaujal svými výkony v nedávné době nejeden evropský velkoklub. Zahraniční média si v době přestupů všimla zájmu kouče Sira Alexe Fergusona o tohoto talentovaného fotbalistu. Trenér Rudých ďáblů měl zájem, aby se vycházející hvězda stala brzy členem Manchesteru United.

Vedení italského celku však jakékoliv dohady utnulo s tím, že není ani v zájmu Catanie, aby Morimoto odešel a navíc, že i sám hráč vyjádřil touhu setrvat v Itálii. „Ještě se nechci zabývat myšlenkami na japonský národní tým. Jediné, na co myslím, je záchrana Catanie. Nechci nikam odejít,“ řekl pro Studio Sport oddaný Japonec.

Morimoto není na prodej

„Chci týmu být co nejblíže a přispět výkony k dobrým výsledkům. Vědomí, že se o vás zajímá takový tým jakým je Manchester United, samozřejmě vždy potěší, protože mluvíme o jednom z nejlepším klubů na světě,“ pokračoval Morimoto.

„Já nepřemýšlím o přestupovém trhu. Od toho jsou tady prezident a sportovní ředitel klubu. Děkuji jim za to, že řekli, že nejsem na prodej za žádnou částku. Toužím tady setrvat dlouhou dobu,“ dodal na závěr dvacetiletý Japonec, jenž působí v Catanii od roku 2006. Za tu dobu stihl odehrát v nejvyšší soutěži 34 zápasů, v nichž se radoval ze šesti vstřelených branek.

Reklama

Související témata: