Hlavní obsah

Juventus získal Mela, možná pošle do Fiorentiny Grygeru

TURÍN

Defenzivní záložník Felipe Melo přestupuje z Fiorentiny do Juventusu Turín. Podle italského deníku Gazzetta dello Sport se odstupné pohybuje kolem 600 miliónů korun. V rámci přesunu brazilského fotbalisty do Turína by se podle listu mohl v následujících týdnech stěhovat opačným směrem český obránce Zdeněk Grygera.

Článek

Podle prezidenta Juventusu Giovanniho Gigliho není ještě Melův přestup oficiálně uzavřen, k jeho dokončení ale už zbývají vyřídit jen potřebné administrativní úkony.

Melo přišel do Fiorentiny před minulou sezonou ze španělské Almerie a ve fialovém dresu debutoval v třetím předkole Ligy mistrů proti pražské Slavii.

Sezona mu vyšla výborně a vzbudil zájem evropských velkoklubů. V červnu se spekulovalo o záložníkově přestupu do Arsenalu. Ten zdánlivě padl podpisem nové smlouvy do roku 2013, na níž se Brazilec s Fiorentinou domluvil minulé úterý. Poté vstoupil do hry Juventus a uspěl.

Grygera působí v dresu "Staré dámy" od června 2007, kdy přišel z Ajaxu Amsterodam. V uplynulé sezoně odehrál většinu utkání a připsal si dvě branky. Přesto je stále častěji spojován s odchodem z Juventusu, naposledy se minulý týden mluvilo o jeho možném přesunu do Panathinaikosu Athény.

Reklama