Hlavní obsah

Fotbalový brankář Zlámal by se dnes mohl upsat Udine

UDINE

Fotbalový brankář Slovanu Liberec Zdeněk Zlámal by se v pondělí mohl stát hráčem Udinese Calcio. Třiadvacetiletý hráč v pondělí v sedmém týmu loňského ročníku Seria A podstoupí zdravotní prohlídku a pokud ta dopadne úspěšně, bude jeho přestup ze severočeského týmu zpečetěný. ČTK o tom informoval Zlámalův agent Pavel Zíka ze společnosti Sport Invest a také ředitel Slovanu Libor Kleibl potvrdil, že jednání jsou na dobré cestě.

Článek

Zlámal však podle všeho odejde vzápětí na hostování do jiného klubu, protože v Udine je jasnou jedničkou mezi tyčemi slovinský reprezentant Samir Handanovič. O něj je však také zájem mezi evropskými velkokluby a pokud by odešel, měl by Zlámal jeho místo zaujmout.

Liberečtí funkcionáři ještě čekali na stanovisko Sparty, z níž Zlámal před dvěma lety pod Ještěd přestoupil. Součástí tehdejší dohody bylo, že Pražané budou mít na talentovaného brankáře stále také předkupní právo, pokud by jej chtěli angažovat zpět. Personální ředitel Sparty Jakub Otava ale takovou možnost zamítl, proto nyní podle všeho nic nebrání tomu, aby Zlámala získalo Udine. "Také my jsme se Zlámalem na všem dohodnutí, bránit v přestupu mu nebudeme," řekl ČTK Kleibl.

Pokud bude transfer opravdu zpečetěný, Liberec by si mohl údajně přijít na sumu pohybující se kolem 1,5 miliónu eur (asi 40 miliónů korun). Udine o bývalou oporu české reprezentační jednadvacítky, která v české lize odchytala 66 zápasů, stojí už delší dobu. Zlámala si vyhlédlo jako možnou náhradu za Handanoviče.

Zlámal by se mohl stát čtvrtým českým hráčem v černobílých barvách Udine. Před ním zde zazářil hlavně Marek Jankulovski, který pak přestoupil do slavného AC Milán. V severoitalském klubu hráli také obránci Tomáš Zápotočný s Tomášem Sivokem, kteří však na Jankulovského úspěchy nenavázali a minulé léto po půldruhém roku stráveném v Udine odešli shodně do turecké ligy.

Reklama

Související témata: