Hlavní obsah

Kouč Mourinho znovu šokoval, skandálně napadl novináře

PRAHA

Není žádným tajemstvím, že je fotbalový kouč Interu Milán Jose Mourinho kontroverzní osobou. Nyní to ovšem šestačtyřicetiletý Portugalec přehnal. Bývalý trenér londýnské Chelsea totiž v neděli neunesl remízu 1:1 z hřiště Atalanty Bergamo a před klubovým autobusem údajně fyzicky i verbálně napadl jednoho italského reportéra.

Článek

Celá záležitost okamžitě popudila Unii italských novinářů, která vůči Mourinhovi chystá protiakci. Impulzivní portugalský kouč musel za dřívější nevhodné chování sledovat nedělní duel 16. kola v Bergamu jen z tribuny. Po zápase pak podle deníku Corriere dello Sport trenér Interu v blízkosti klubového autobusu udeřil a urážel novináře Andrea Ramazzottiho.

„Fyzický a verbální útok trenéra Interu Milán Jose Mourinha vůči našemu kolegovi je ubohým a nanejvýš alarmujícím momentem ve vztahu fotbalu a médií,“ řekl prezident Unie italských novinářů Luigi Ferraiolo, jenž vyzval patřičné orgány, aby se touto situací zabývaly a případně nad Mourinhem vynesly trest.

„Tento útok představuje bezohledné a absolutně nepřijatelné jednání. Naše Unie nejenže je tímto činem rozhořčena, má ale navíc velké obavy z narůstání podobných incidentů,“ dodal Ferraiolo.

Reklama

Související témata: