Hlavní obsah

VIDEO:To bychom museli dohrávat v šesti, aby nás AC porazil, rýpl si po derby Mourinho

MILÁN

Satisfakce to pro něho byla sladká. Mourinhův Inter totiž přejel v nedělním milánském derby konkurenční AC snadno 2:0, zvýšil vedení v tabulce o tři body a udělal další krok za obhajobou titulu. A to přesto, že po lednovém Beckhamově příchodu rossoneri zářili a šli od vítězství k vítězství. „Jenže nás by porazili, jedině kdybychom hráli v šesti,“ neodpustil si portugalský kouč ve službách Interu José Mourino invektivu vůči soupeři i rozhodčím.

Foto: Stefano Rellandini, Reuters

Kouč Interu Milán Jose Mourinho

Článek

Všechno mělo hrát proti Interu. Skvostná forma konkurenčního AC v posledních kolech Serie A, ale koneckonců i vývoj nedělního derby na San Siru. Mourinhovo mužstvo šlo sice už v 10. minutě do vedení gólem Argentince Milita, jenže po další čtvrthodině přišlo o Nizozemce Sneijdera a v poslední minutě normální hrací doby dokonce i o Brazilce Lucia. Jenže to už vedlo po trefě Panděva 2:0 a o vítězství ho nemohlo nic připravit. Ani AC, ani rozhodčí...

Mourinho: Je to vaše liga a vaše problémy

„A přitom rozhodčí dělali všechno, abychom nevyhráli. Už jsem pochopil, že se nesmířili s tím, že bychom znovu mohli vyhrát Scudetto. Možná do konce svého italského angažmá neporozumím vaší místní specifice, ale už se tím odmítám zabývat. Je to vaše země, váš šampionát a vaše problémy. Já jsem cizinec, který časem odejde, ale vy tady s vašimi problémy zůstanete dál,“ dal Italům prostřednictvím Sky Italia kontroverzní portugalský kouč přednášku a začal ze sebe chrlit příklady, jak sudí jeho tým permanentně poškozují.

Minule v Bari, v neděli proti AC, kdy sudí Rocchi vyloučil hned dva jeho hráče a ještě v nastaveném čase nařídil za ruku Lucia penaltu, kterou ovšem Ronaldinho neproměnil.

Červená prý za ironický potlesk

Hlavně červená pro Snijdera vytočila Mourinha na nejvyšší mez.... „Ptal jsem se rozhodčího, proč ho vyloučil a dostalo se mně odpovědi, že měl ironicky zatleskat. Ba co víc, Rocchi se dokonce zeptal, zda by se zlobil, kdyby některý z mých hráčů ironicky zatleskal mé práci. Nemělo smysl ho dál obtěžovat a vyptávat se, protože jsem si uvědomil, že nešlo vůbec o náhodu, když dostal červenou právě Sneijder,“ vykládal Mourinho.

Ani dvě vyloučení, ani penalta však jeho tým nezbrzdily. „Vyhráli bychom, i kdybychom končili jen v sedmi, protože jsme byli ve všech směrech lepší. Od první minuty navrch jsme měli v taktice, kondici i psychice. Rossoneri by nás porazili snad jedině kdyby nám sudí vyloučil ještě tři další hráče a my dohrávali v šesti,“ rýpl si Mourinho.

Inter scudetto nikomu nedá

Po jedenadvaceti kolech má jeho Inter náskok devíti bodů právě na konkurenční AC, který má ovšem o zápas méně,  takže o titulu se zdá rozhodnuto. „Máme sice před sebou ještě sedmnáct zápasů, ale protože jsme proti AC hráli fantasticky, nedovolíme nikomu, aby nám sebral titul,“ je si Mourinho jist, že s Interem scudetto obhjájí.

Reklama

Související témata: