Hlavní obsah

Sednu si uprostřed oceánu a budu přemýšlet o budoucnosti, říká Mourinho

MILÁN

Chvála se na něj snáší ze všech stran. Se svým Interem Milán je portugalský trenér José Mourinho blízko od zisku tří trofejí v sezóně. Jednou z nich by mohla být i ta pro vítěze prestižní Ligy mistrů. Charismatický kouč sice nehodlá své budoucí působiště řešit před vrcholy sezóny, přesto připustil: „Jednou z mých priorit je samozřejmě trénování ve Španělsku."

Foto: Antonio Calanni, ČTK/AP

Radost trenéra Interu Milán Josého Mourinha po postupu do finále LM přes Barcelonu.

Článek

Mezi všemi vlastnostmi, které Mourinho má, vyniká jedna nade všechny: touha být nejlepší. I proto se mu podařilo v roce 2004 přivést Porto k trofeji pro vítěze Ligy mistrů. Se stejným týmem vyhrál dvakrát portugalskou ligu, s Chelsea se mu totéž podařilo v Premier League a vítězství v Sérii A si připsal se svým nynějším klubem Interem Milán.

S tím by letos rád titul obhájil a má k tomu blízko, jelikož před posledním utkáním italské ligy na půdě Sieny vede tabulku o dva body před AS Řím. Ve vitríně slavného celku se již skví trofej pro vítěze Italského poháru. Nejdůležitějším duelem však bude finále Ligy mistrů, v němž se Mourinhovy ovečky střetnou s Bayernem Mnichov.

Ať už sezóna skončí jakkoliv, je jasné, že bude mít za sebou portugalský trenér jednu z nejlepších sezón v kariéře. Na své pouti Champions League se mu podařilo vyřadit favorizovanou Chelsea a ještě favorizovanější Barcelonu. O jeho služby se tak začaly zajímat další věhlasné kluby. Zvláště poté, co sám Mourihno připustil, že z Interu může po sezóně odejít. Nejčastěji se spekuluje o Realu Madrid, který by se svým týmem napěchovaným hvězdami potřeboval úspěch jako sůl.

Nad budoucností nepřemýšlí, ale s agentem již mluvil

„Když se mi podařilo dosáhnout situace, kdy hraji finále každých pár dní, nemám čas přemýšlet o sobě,“ začal Portugalec se svou tradiční dávkou namyšlenosti. „Myslím jen na svůj tým a svůj klub a až do večera 22. května (kdy se koná finále Ligy mistrů - pozn. red.) o sobě přemýšlet nebudu,“ vysvětlil.

„Mluvil jsem se svým agentem Jorge Mendesem a vysvětlil mu, že nemá smysl nic domlouvat do 23. května. Ale stále jsou věci, které bych chtěl ve fotbale dosáhnout. Jednou z nich je samozřejmě i trénování ve Španělsku,“ připustil sedmačtyřicetiletý kouč, který touží získat trofeje ze všech nejprestižnějších evropských lig. Do této sbírky mu schází právě jen ta pro vítěze Primera Division.

Přesto zopakoval, že se snaží myslet pouze na současnost a na nadcházející duely. „Zatím jsem nejednal s žádným klubem. Momentálně myslím jen na zápasy se Sienou a Bayernem Michov. Jsou to bláznivé dny, v nichž se snažíme soustředit pouze na dva naše cíle,“ dodal Mourinho.

„Až poté budu uvažovat sám nad sebou. A budu trochu sobecký, protože hodlám přemýšlet nad tím, co bude nejlepší pro mou budnoucnost. A jasno chci mít do měsíce. Pokusím se najít si klidné místo uprostřed oceánu a měsíc tam chci odpočívat, protože jsem unavený,“ přiznal Portugalec.

Reklama

Související témata: