Hlavní obsah

Útočník Trezeguet se po deseti letech rozchází se "Starou dámou"

TURÍN

Francouzský útočník David Trezeguet se po deseti letech rozchází se "Starou dámou". Vedení Juventusu Turín se podle agentury AP s dvaatřicetiletým fotbalistou dohodlo na ukončení smlouvy.

Foto: Stefano Rellandini, Reuters

Útočník Juventusu David Trezegued (vpravo) se raduje se svým spoluhráčem Martinem Caceresem z branky do sítě Bayernu Mnichov.

Článek

Mistr světa a Evropy v poslední době vypadl ze sestavy Juventusu a v nejbližší době by měl oznámit, kde bude pokračovat v kariéře. Podle španělských médií je blízko dohody s nováčkem nejvyšší soutěže Alicante. Zájem o něj projevily také Zaragoza, kde hraje český záložník Jiří Jarošík, anglický West Ham a Liverpool.

Trezeguet hrál v Juventusu od roku 2000, kdy přišel z Monaka. V dresu turínského klubu, kde si zahrál i s českými fotbalisty Pavlem Nedvědem a Zdeňkem Grygerou, nastřílel celkem 171 gólů.

S Juventusem dvakrát vyhrál italskou ligu a po trestu za korupci mu ve druhé lize pomohl k návratu mezi italskou elitu. V roce 2003 si také s "Bianconeri" zahrál finále Ligy mistrů proti AC Milán.

Reklama

Související témata: