Hlavní obsah

Šéfa Interu Milán zaskočilo, že Milito není mezi adepty na Zlatý míč

MIĹÁN

Prezidenta Interu Milán Massima Morattiho nemile překvapilo, že elitní klubový kanonýr Diego Milito chybí mezi kandidáty na zisk Zlatého míče FIFA. V minulé sezoně přitom dal 22 ligových branek a dvěma zásahy ve finále zajistil Interu trofej z Ligy mistrů.

Foto: Gregorio Borgia, ČTK/AP

Diego Milito oslavuje gól, kterým zařídil pro Inter Milán italský titul.

Článek

Na rozdíl od argentinského útočníka figurují ve výběru 23 hráčů na prestižní ocenění Júlio César, Maicon, Wesley Sneijder a Samuel Eto'o. "Je mi ho velmi líto. Volal jsem mu a řekl mu, že to je neuvěřitelné," prohlásil Moratti, který také uvedl, že klub je blízko prodloužení smlouvy se Sneijderem. V budoucnosti chce získat Argentince Lionela Messiho z Barcelony.

Nad Militovou absencí v nominaci se pozastavil i FC Janov, kde argentinský forvard v minulosti působil. "Nespravedlnost je dokonána. Je to velká urážka, když se podíváte, jak důležitou roli Milito hrál v dresu Interu při tažení za titulem, a hlavně v Lize mistrů," napsal klub na svém webu. "Nemůže to vysvětlit ani skutečnost, že na mistrovství světa byl jen jako náhradník," dodal.

Milito v minulé sezoně pomohl Interu k titulu, triumfu v Lize mistrů a Italském poháru. Jednatřicetiletý útočník, který v Lize mistrů dal šest branek, za podporu Janovu poděkoval. "Jejich gesto si uchovám jako jednu z nejhezčích vzpomínek," citovala Milita agentura ANSA.

"Díky všem, kteří se za mě veřejně postavili. Fanouškům, spoluhráčům, trenérům," uvedl Argentinec s přáním, aby Zlatý míč získal jeden z nominovaných spoluhráčů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.