Hlavní obsah

AC Milán chce Interu vrátit porážky a odskočit mu v tabulce

MILÁN

Milán je na nohou. V neděli se v tomto italském městě uskuteční prestižní derby mezi fotbalisty Interu a AC, v němž se bude mimo jiné rozhodovat o tom, kdo bude po 12. ligovém kole v čele tabulky. Inter k tomu potřebuje vyhrát o dvě branky a zároveň doufat v remízu v souboji Lazia Řím s Neapolí, kteří jsou v tabulce na druhém a třetím místě.

Foto: Olaf Kraak, Reuters

Wesley Sneijder už by měl do derby zasáhnout

Článek

Inter by do utkání již měl nasadit nizozemského záložníka Wesleyho Sneijdera, který kvůli chudokrevnosti a únavě omdlel při sobotním zápasu s Brescií. "Odpočinul jsem si, a pokud se nestane nic nečekaného, tak na derby budu připraven," sdělil Sneijder fanouškům na internetu.

"Zápas si nechci nechat ujít i proto, že právě v derby proti AC jsem v minulé sezoně debutoval v dresu Interu. A na ten zápas nikdy nezapomenu," připomněl slavné vítězství Interu 4:0 na soupeřově půdě z loňského srpna. Inter v minulém ročníku vyhrál oba vzájemné zápasy, doma zvítězil 2:0.

AC Milán však v této sezoně dosahuje lepších výsledků než jeho rival a vede tabulku. Inter na něj ztrácí tři body, a pokud by v derby prohrál, zkomplikoval by si boj o obhajobu titulu.

Maldini:  Inter není v nejlepší formě

"AC Milán má velkou šanci Interu odskočit. Zápas přišel v době, kdy se Inter potýká s mnoha zraněními a není v nejlepší formě. Podle mě právě tento zápas může napovědět o ambicích AC v boji o titul," prohlásila legenda AC Paolo Maldini, který nastoupil v 53 milánských derby.

Trenér Interu Rafael Benítez musí před zápasem řešit početnou marodku. Chybět budou Maicon, Esteban Cambiasso, Walter Samuel, Thiago Motta, Sulley Muntari a zřejmě i brankář Júlio César, který však již začal s lehkým tréninkem. Po zranění se však postupně vracejí Dejan Stankovič a Diego Milito, kteří přišli o velkou část dosavadní sezony.

I proto Inter vstřelil v posledních 11 zápasech jen 13 gólů, když se prosazoval hlavně kamerunský kanonýr Samuel Eto'o, který dal v 17 soutěžních zápasech 17 branek. Trenér Benítez však věří, že týmu pomůže návrat uzdraveného kanonýra Milita, jenž se trefil v posledním utkání s Lecce. "Snad to byl začátek dlouhé série Militových gólů," prohlásil Benítez.

Allegri má problémy s obranou

Jeho protějšek Massimiliano Allegri zase musí řešit před důležitým zápasem problémy s obranou. AC Milán totiž v posledních sedmi zápasech vždy inkasoval, většinou dokonce dvakrát. "V obraně se nám úplně nedařilo, ale doufám, že v neděli ukážeme, že stále umíme udržet čisté konto," prohlásil Allegri, který bude postrádat zraněné útočníky Filippa Inzaghiho a Pata. Nejistý je i start Andrey Pirla.

Do utkání by mohl nastoupit i český obránce Marek Jankulovski, který v posledním duelu s Palermem odehrál poslední minutu. Milánské derby začne v neděli ve 20:45, přímý přenos vysílá Sport1.

Předpokládané sestavy:
Inter: Castellazzi (Júlio César) - Santon, Lucio, Cordoba, Chivu - Biabiany, Sneijder (Stankovič), Zanetti, Coutinho - Eto'o, Milito.
AC Milán: Abbiati - Abate, Silva, Yepes, Antonini - Boateng, Gattuso, Ambrosini, Seedorf - Robinho, Ibrahimovic.

Reklama

Související témata: