Hlavní obsah

Juventus znovu platí pokutu, tentokrát za děti

Turín

Italský fotbalový mistr Juventus Turín dostal další pokutu za své neukázněné příznivce. Ačkoli měl uzavřenou část tribuny pro stálé fanoušky kvůli jejich hanlivým pokřikům, v dobré víře na tato volná místa pozval pro ligový zápas s Udine školní děti. Ale ani ony se nechovaly důstojně a za urážky brankáře Željka Brkiče musí Juventus zaplatit 5000 eur (137 tisíc korun).

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Arturo Vidal (vlevo) slaví se spoluhráčem z Juventusu Leonardem Bonuccim svoji trefu z penalty v utkání Ligy mistrů s Kodaní.

Článek

"Juventus byl pokutován za své velmi, velmi mladé příznivce, kteří opakovaně a cíleně uráželi hráče z týmu soupeře," uvedla disciplinární komise Serie A v prohlášení. Podle agentury Reuters bylo na zápase více než 12 tisíc školáků.

Turínský klub musel uzavřít severní i jižní sektor poté, co členové tvrdého jádra opětovně na začátku listopadu hanlivě uráželi soupeře. Disciplinární komise tehdy Juventusu vyměřila pokutu 50.000 eur. Na klub pak přišly žádosti, aby mohly při utkání s Udine zaplnit volná místa děti ve věku šest až 13 let, s čímž mistrovský celek souhlasil. Navíc kvůli nim posunul výkop z 20:45 na 18:30.

"Hned po zápase jsem chtěl něco říct, protože mi to vadilo, ale nechtěl jsem přilévat olej do ohně. Tak jsem mlčel," přiznal kouč Udine Francesco Guidolin. "Pro klub, jako je Juventus, kde je všechno nádherné a máte na jeho stadiónu pocit, že ani nejste v Itálii, je skutečně nepříjemné slyšet taková slova pokaždé, když brankář odkopává míč," dodal.

Reklama

Související témata: