Hlavní obsah

Lazio Řím - Juventus 1:1Juventus remizoval s Laziem a po dvanácti výhrách ztratil body

Řím
Aktualizováno

Fotbalisté Lazia Řím přerušili v italské lize dvanáctizápasovou sérii vítězství Juventusu. S obhájcem titulu a lídrem tabulky doma uhráli remízu 1:1. Stejným výsledkem skončil i druhý dnešní duel 21. kola Serie A, ve kterém Neapol až na poslední chvíli zachránila remízu s Chievem.

Článek

Šlágr kola mezi Laziem a Juventusem poznamenala 24. minuta, kdy brankář "Staré dámy" Gianluigi Buffon stáhl domácího útočníka Miroslava Kloseho a byl vyloučen. Z nařízené penalty otevřel skóre záložník Antonio Candreva.

Po hodině hry se postaral o vyrovnání turínský útočník Fernando Llorente, který poslal hlavou do sítě centr Stephana Lichtsteinera, ale víc šancí rozhodnout mělo Lazio. Nejblíže gólu byli útočníci Klose a Keita Baldé, ale náhradního brankáře Juventusu Marca Storariho pokaždé zachránila branková konstrukce.

Neapol inkasovala z ojedinělé akce Chieva v 18. minutě, kdy se trefil Gennaro Sardo. V největších šancích na vyrovnání útočník Gonzalo Higuaín minul odkrytou branku, Marek Hamšík přestřelil a Dries Mertens zamířil jen do tyče.

Nakonec se však favorizovaní svěřenci trenéra Rafaela Beníteze vyrovnání přece jen dočkali, když v závěru protlačil se štěstím míč do sítě obránce Raúl Albiol.

Výsledky 21. kola italské fotbalové ligy
Neapol - Chievo 1:1 (88. Albiol - 18. Sardo),
Lazio Řím - Juventus Turín 1:1 (27. Candreva z pen. - 60. Llorente).

Reklama

Související témata: