Hlavní obsah

Juventus - FC Turín 1:0Juventus vyhrál derby s FC Turín, Rabušic na debut dál čeká

Řím
Aktualizováno

Fotbalisté Juventusu vyhráli v městském derby nad turínským FC 1:0 a udrželi devítibodový náskok v čele italské ligy. Útočník Michael Rabušic stejně jako v pondělním utkání zůstal mezi náhradníky a dál čeká na debutový start v Serii A. Hellas Verona bez něj vyhrál 3:2 v Livornu a posunul se na šesté místo.

Foto: Giorgio Perottino, Reuters

Carlos Tévez z Juventusu oslavuje svoji vítěznou trefu v duelu proti FC Turín.

Článek

Juventus doma v této ligové sezóně ve dvanácti předchozích zápasech ještě neztratil bod a vyhrál i nedělní utkání proti městskému rivalovi, který na triumf v derby čeká od roku 1995. Jediný gól zápasu vstřelil ve 30. minutě z otočky Carlos Tévez a soupeře připravil o klubový rekord. Ten by hráči FC zaznamenali, kdyby dnes potřinácté za sebou neprohráli.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Hellas si v souboji nováčků na hřišti toskánského soupeře vypracoval tříbrankový náskok už v první půli. Nečekaným pokusem z úhlu se trefil ve 34. minutě Boško Jankovič, za devět minut přidal gól Romulo a v nastavení snadno zakončil akci Juana Iturbeho kanonýr Luca Toni.

Livorno zdramatizovalo duel zásahy Paulinha a Leandra Greca v 72. a 73. minutě a zřejmě tak Rabušicovi, jehož přestup do Itálie byl dotažen v závěru minulého týdne, znemožnilo start, protože hosté se soustředili už hlavně na udržení vedení.

Hellas ztrácí po dnešku jen bod na pohárovou pátou příčku, protože Inter remizoval 1:1 s Cagliari. Doma milánský tým prohrával po penaltě Mauricia Pinilly, alespoň bod mu zajistil sedm minut po přestávce Fonseca Rolando.

Lepší utkání odehrál konkurenční městský rival AC, který zvítězil 2:0 na hřišti janovské Sampdorie a spravil si chuť po středeční porážce 0:1 s Atléticem Madrid v osmifinále Ligy mistrů. O výhru se postaraly zimní posily na hostování Adel Taarabt a Adil Rami.

Klíčový duel v boji o udržení nezvládla Catania, za kterou odehrál posledních 25 minut český reprezentační záložník Jaroslav Plašil. S Chievem prohrála 0:2 a propadla se na předposlední devatenácté místo, na kterém byl dosud její dnešní soupeř. Veronský celek se naopak posunul mimo sestupové příčky a je šestnáctý.

Lazio vybojovalo s potížemi tři body za vítězství 3:2 nad Sassuolem. Poslední tým tabulky v závěrečných dvaceti minutách dvakrát odpověděl na vedoucí branku římského týmu, zareagovat ligový nováček nedokázal až na druhý zásah Stefana Radua v zápase z 83. minuty.

Italská fotbalová liga - 25. kolo:
Livorno - Hellas Verona 2:3 (72. Paulinho, 73. Greco - 34. Jankovič, 43. Romulo, 45.+1 Toni)
Chievo - Catania 2:0 (37. Théréau z pen., 68. Rigoni)
Inter Milán - Cagliari 1:1 (52. Rolando - 40. Pinilla z pen.)
Sampdoria Janov - AC Milán 0:2 (12. Taarabt, 58. Rami)
Udine - Bergamo 1:1 (71. Di Natale z pen. - 24. Brivio),
Juventus Turín - FC Turín 1:0 (30. Tévez),
Lazio Řím - Sassuolo 3:2 (36. a 83. Radu, 74. Klose - 72. Floccari, 79. Floro).

Reklama

Související témata: