Hlavní obsah

Trenér Seedorf a hráči AC Milán se sešli s nespokojenými fanoušky

Milán

Trenér Clarence Seedorf a několik fotbalistů AC Milán se po nedělní domácí porážce 2:4 od Parmy sešli se skupinou ultras fanoušků, aby si poslechli jejich stížnosti na výkony a výsledky mužstva. "Rossoneri" se v této sezoně hodně trápí, v italské lize prohráli potřetí za sebou a v tabulce jim patří až jedenácté místo.

Foto: Emilio Andreoli, ČTK/AP

Trenér AC Milán Clarence Seedorf gestikuluje na lavičce.

Článek

"Bylo to velmi klidné setkání, nic víc. Po dvou letech utrpení chtěli vyjádřit své pocity," řekl italským médiím Seedorf. "Já jsem se jen díval. Nad tím vším byl od každého cítit velký respekt k milánskému dresu. Někdy pomůže jen poslouchat a dát fanouškům slovo, aby věděli, že jim nasloucháme," doplnil nizozemský kouč.

Někdejší reprezentační záložník vede AC od poloviny ledna, kdy kvůli tomu ukončil hráčskou kariéru. V úvodu angažmá dokázal tým pozvednout, ale v posledních duelech s Udine, Juventusem i Parmou vyšel naprázdno a po dvou prohrách od Atlética Madrid vypadl i v osmifinále Ligy mistrů.

Zůstává optimistou

"Zažil jsem něco podobného, když jsem ještě hrál v Botafogu. Pokud mužstvo cítí, že mu chtějí fanoušci pomoci, tak na to zareaguje," konstatoval Seedorf, jenž zůstává optimistou. "Stále věřím, že můžeme změnit kurz, dokončit ročník vysoko a potom postavit konkurenceschopný Milán," uvedl sedmatřicetiletý trenér.

Před nedělním zápasem okolo tří stovek nespokojených fanoušků bučelo na přijíždějící autobus s milánskými hráči a na protest také nechali prázdnou jednu z tribun. Podle italských médií byli mezi hráči, kteří v prostorách San Sira diskutovali s příznivci, také Kaká a Mario Balotelli. Právě kontroverzní útočník je vedle zimních posil nejčastějším terčem kritiky.

Reklama

Související témata: