Hlavní obsah

Konec v Juventusu? O tom jsem nikdy neuvažoval, popřel Nedvěd spekulace

Turín

Informace o údajném konci Pavla Nedvěda ve vedení Juventusu Turín se nezakládají na pravdě. Spekulace ohledně majitele Zlatého míče z roku 2003 se začaly objevovat kvůli špatnému vstupu obhájce titulu do nové sezóny Serie A. Bývalý kapitán české fotbalové reprezentace je ale popřel.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pavel Nedvěd zůstává členem představenstva Juventusu Turín.

Článek

"V klubu i v týmu je všechno v klidu. Nikdy jsem o odchodu neuvažoval," citovala agentura ANSA třiačtyřicetiletého Nedvěda. "Měl jsem nějakou práci pro českou asociaci, bylo to příjemné a jsem rád, že jsem mohl pomoci. Ale s Juventusem nemám žádný problém," dodal.

Juventus do nové sezóny, ve které chtěl zaútočit na zisk pátého titulu za sebou, vstoupil velmi špatně, když v úvodních sedmi kolech získal pouhých osm bodů. V tabulce Staré dámě patří až dvanáctá příčka s desetibodovým odstupem na vedoucí Fiorentinu.

Nedvěd však přesto věří, že Juventus může napodobit obrat z ročníku 2001/02, kdy po nepovedeném začátku sezóny rozhodl v posledním kole o zisku titulu. "Bylo to krásné a myslím, že teď se může historie opakovat," uvedl Nedvěd, pro kterého to tehdy byla první sezóna v Turíně po příchodu z Lazia Řím. "Teď ale na titul myslet nemůžeme, máme problémy, se kterými se musíme vypořádat," přidal.

Majitel Zlatého míče z roku 2003 působí ve vedení Juventusu od roku 2012. Před tím v klubu strávil osm let jako hráč, získal s ním dva mistrovské tituly a byl také jednou z hvězd, která navzdory trestu za korupci pro turínský celek zůstala v týmu a pomohla mu k návratu z druhé ligy do Serie A.

Reklama

Související témata: