Hlavní obsah

Inter má drtivou ofenzívu, vzkázal Spartě Krejčí. Italská média si ho nemohou vynachválit

Boloňa

Fotbalisté Boloni vybojovali v nedělním duelu 6. kola italské Serie A senzační bod na San Siru s domácím Interem Milán (1:1). Podílel se na tom i exsparťanský záložník Ladislav Krejčí. A svým bývalým spoluhráčům z Letné, kteří se s Nerazzurri utkají ve čtvrtek v Evropské lize, poslal vzkaz: „Pozor na ně. Mají drtivou ofenzívu!“

Foto: Ciro Fusco, ČTK/AP

Záložník Boloně Ladislav Krejčí (vpravo).

Článek

Boloňa se většinu zápasu bránila. „Tím spíš je pro nás bod velký zisk a máme z něj radost. Zápas jsme spíš ubojovali, snad pětadvacet minut jsme domácí přehrávali, ale jinak bylo utkání v jejich režii a kvalita na jejich straně. Moc jsem se k ofenzívním výpadům nedostával, hlavně jsme bránili. Ke konci utkání se mi povedlo pěkné sólo, proháčkoval jsem se kolem vápna, ale nic z toho nebylo. Ještě jsem se dostal k jedné střele, ale slabší pravačkou a balón letěl do středu brány, takže s ním neměl gólman moc práce," popsal v rozhovoru pro Právo a Sport.cz nedělní zápas Krejčí.

Perišič a Candreva řádí na krajích

Pro svoje sparťanské kamarády neměl žádné potěšitelné zprávy. „Čeká je velice těžký zápas s opravdu velmi silným soupeřem, který se bude chtít rehabilitovat za domácí prohru s Ševou. Mají obrovskou sílu především v ofenzívě, jsou silní na balónu. Icardi na hrotu udrží každý míč, který na něj jde. Na krajích skvělá křídla Perišič a Candreva. Každý trochu jiný. Perišič je tahový, výborný jeden na jednoho a skvělý v zakončení. Candreva má skvělé centry, umí perfektně najít spoluhráče v šestnáctce. Za nimi rozděluje míče Banega, moc je neztrácí, klasický podhroťák," nabádal k obezřetnosti.

Ani v defenzívě nenašel pro sparťany mnoho prostoru. „Obranu mají také pevnou, ale když se nám podařilo na ně vytvořit tlak, aby nedodávali dopředu balóny, pár míčů poztráceli nepřesnou rozehrávkou. Jakmile je ale necháte hrát, jsou skvělí kombinačně a velice rychlí i důrazní a umí zakončovat," dodal Krejčí.

Z prohry Sparty v derby byl smutný. „Zápas jsem neviděl, hráli jsme ve stejném čase v Miláně. Ještě jsem ani nemluvil s klukama, takže nevím, jak to vypadalo, ale výsledek je samozřejmě pro Spartu a sparťany hrozný. Mrzí i mě, ale věřím, že se kluci dají do kupy a zvednou se," přál si.

Itálie je z českého křídla nadšená

Italská média Krejčího chválí jako výraznou posilu Boloni a oživení Serie A. Krejčí to bere s rezervou. „Jsem rád, že jsem v předchozích zápasech pomohl týmu a získali jsme nějaké body. Už jsem dal i gól. Chvála je hezká, člověka zahřeje, ale nijak to nepřeceňuji. Jsem tu chvíli, odehráno je šest kol. Důležité je, že se mi začátek povedl, chytil jsem se a udělám všechno pro to, abych pokračoval výkonnostně směrem nahoru," pravil skromně.

Výrazné pokroky dělá také v italštině. „Už rozumím velmi slušně. I spoluhráči říkají, že to je stále lepší. Učím se a držím hesla, že je lepší špatně mluvit, než vůbec. Trenér Donadoni už mi nemusí pokyny překládat do angličtiny. Věcem kolem fotbalu rozumím dobře, i tomu, kdo mi co říká. Samozřejmě s mluvením je to horší. Moje slovní zásoba není ještě tak bohatá. Když je potřeba, pomůžu si angličtinou. Věty skládám podle slov, která umím. Na hlubokomyslné rozhovory to ale není," říkal s humorem sobě vlastním.

Pochválil ho i Donadoni

Kouč Roberto Donadoni je hodně přísný a je o něm známo, že s chválou velice šetří. „To je pravda. Je přísný, kritický, ale věcně. Snaží se hráči pomoct. Když už někoho pochválí, je to výjimečné, a asi výkon z jeho pohledu vypadal dobře. O to víc si jeho pochval vážím," přiznal Krejčí.

Itálie se ukazuje jako fotbalová země pro Krejčího zaslíbenou. Spokojený je i se životem v krásném historickém městě. „Na nějaké hlubší fotbalové hodnocení je ještě brzy, ale dojmy ze začátku mého působení jsou po všech stránkách příjemné. Jsem spokojený nejen po stránce fotbalové, ale i té životní. Líbí se tu mně i přítelkyni Kristýně, která už si našla kamarádky mezi manželkami spoluhráčů. Bývá často sama, tak teď už si s nimi zajde ven, třeba v sobotu byly společně na večeři," říkal spokojeně.

Hotel už mladý český pár vyměnil za vlastní bydlení. A parádní. „Máme krásný moderní byt v centru Boloni. Moc příjemné místo. V okolí je spousta krásných malých restaurací a kaváren i obchůdků. Vyjdeme ven a jsme mezi lidmi. Přitom centrum není nijak rušné. Typická kouzelná Itálie," liboval si Ladislav Krejčí.

Jak dopadne čtvrteční zápas Evropské ligy mezi Spartou a Interem Milán?
Vyhraje Sparta
14,1 %
Utkání skončí remízou
7,9 %
Zvítězí Inter
78 %
Celkem hlasovalo 8039 čtenářů.

Reklama