Hlavní obsah

Brácha si Itálii podmaní a Scudetto získá, tvrdí o Frankovi jeho dvojče Ronald de Boer

Milán/Praha

Zatím to není s působením Franka de Boera na lavičce milánského Interu žádná sláva. V Serii A figurují Nerazzurri v tabulce se ziskem 11 bodů až na deváté příčce, v Evropské lize nejprve potupně padli doma s izraelským Beer Ševa a hned poté i v Praze se Spartou. Trenérovo stejně slavné dvojče Ronald je přesto přesvědčen, že si jeho bratr Itálii podmaní.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Interu Milán Frank de Boer během tréninku na Letné.

Článek

Doma v Holandsku to Frank de Boer svedl. K prvnímu mužstvu Ajaxu přišel z mládežnické akademie a vyhrál s ním čtyřikrát mistrovský titul, sám pak byl dvakrát vyhlášen nejlepším nizozemským trenérem roku.

Letos v létě ho do svých služeb zlákal Inter Milán a bývalý skvělý obránce odcházel na San Siro s tím, že svede v Itálii totéž.

„Jsem přesvědčený, že to svede a že ke čtyřem primátům z Nizozemska přidá i Scudetto. Byl to cíl, s nímž do Itálie odcházel," prozrazovalo na bráchu jeho dvojče Ronald, stejně slavný player, jakým byl Frank.

„Doslova ho spaluje touha po úspěchu, trénování je jeho vášní. Začátky v milánském Interu má sice skromné, ale jeho čas přijde a o nejvyšší příčky bude se svým mužstvem bojovat. A i titul s ním nakonec získá," myslí si Ronald de Boer.

Podle něho má bratr nejlepší předpoklady, aby se stal ještě úspěšnějším koučem, než jakým je dosud. „Spojuje v sobě spontánnost a vášeň Cruyffa a racionální uvažování a pragmatické počínání Van Gaala. Oba ho inspirovali, ale on kráčí vlastní cestou, na které chce jen a jen vyhrávat," tvrdí bratr trenéra milánských Nerazzurri.

Reklama