Hlavní obsah

Fiorentina - Juventus 0:2Juventus vyhrál na půdě Fiorentiny a dostal se do čela italské ligy

Florencie

Fotbalisté Juventusu zvítězili ve 24. kole italské ligy na hřišti Fiorentiny 2:0 a vedou o dva body před Neapolí. Góly dali Bernardeschi a Higuaín. Brankář Staré dámy Gianluigi Buffon má za sebou pětistý ligový zápas za Juventus, symbolicky udržel čisté konto a slavil 322. vítězství Juve.

Foto: Alessandro Bianchi, Reuters

V italské lize proti sobě nastoupili fotbalisté Fiorentiny a Juventusu. Giovanni Simeone v dresu Fiorentiny (vlevo) v ostrém hlavičkovém souboji s Giorgiem Chiellinim z Juventusu.

Článek

V 18. minutě se domácí fanoušci už těšili na penaltu, protože centr Benassiho trefil Chielliniho do natažené paže, avšak rozhodčí po poradě u videa nakonec nařízený pokutový kop odvolal. Benassi se totiž ještě před centrem ocitl v ofsajdu.

Před koncem prvního poločasu se zase Buffon marně natahoval po Diasově střele, jenže ta se za ním odrazila od tyče.

Juventus se střelecky prosadil až ve druhém poločase. Nejprve favorita poslal do vedení Bernardeschi, aby čtyři minuty před koncem pečetil výhru Juve kanonýr Higuaín. Byl to jeho jubilejní padesátý gól v barvách turínského velkoklubu.

Juventus, který usiluje o sedmý titul za sebou, dostal v posledních jedenácti kolech jen jeden gól a ztratil pouhé dva body. Neapol se nicméně může vrátit do čela Serie A po sobotním utkání proti Laziu.

Italská fotbalová liga - 24. kolo
Fiorentina - Juventus Turín 0:2 (56. Bernardeschi, 86. Higuaín).

Reklama

Související témata: