Hlavní obsah

Ve Slavii neplánují velké změny v kádru

PRAHA

Vedení fotbalové Slavie Praha neplánuje žádné velké změny v kádru pro jarní část ligy. Hráči druhého týmu tabulky se ve středu sešli po dovolené na prvním srazu a zahájili zimní přípravu. Zapojilo se do ní 23 hráčů z pětadvacetičlenného kádru, chyběli jen Milan Černý zotavující se po operaci kolena a brankář Matúš Kozáčik, který po drobném chirurgickém zákroku začne trénovat do deseti dnů.

Článek

Trenér Karel Jarolím by byl rád, kdyby se vedení podařilo udržet pohromadě současný kádr. Pokud se tak stane, případně by se klubu povedlo získat zkušeného hráče do ofenzivy, věří Jarolím v boj o titul. Síly na něj nabere tým v začínajícím přípravném období, které kouč ale označil za nezvykle dlouhé.

"Volno však měli hráči dost dlouhé a přípravu té délce přizpůsobíme tak, abychom se nachystali dobře a kluci šli do soutěže s chutí," řekl na dnešní tiskové konferenci Jarolím, kterému by mohl v jarní přípravě pomáhat jako asistent Pavel Řehák, jehož si kouč vybral. Jeho angažování je podle generálního ředitele klubu Petra Doležala v jednání a mělo by být vyřízeno během několika dnů.

Bez zimy se trénuje lépe

Trenér i hráči přivítali, že je na začátku přípravy nezastihne příliš mrazivé počasí. Vyhnou se tím tréninku na zmrzlých terénech a na soustředění na horách by si vystačili i bez běžek. "Trénuje se lépe, když není taková zima. Když nebude sníh ani v Krkonoších, kam pojedeme v závěru týdne, tak místo na běžkách budeme běhat normálně," uvedl Jarolím.

Udržení současného kádru je podle Doležala prvořadým úkolem. Klub v současnosti nemá žádnou konkrétní nabídku za některého z hráčů včetně Kozáčika, který absolvoval testy v Leedsu United. Pryč se nechystá ani útočník Stanislav Vlček, o něhož projevily zájem některé rakouské kluby. "Tím se nezaobírám, to je na dohodě klubů. Určitě bych ještě zkusil zahraniční angažmá, ale máme zde parádně rozjetou sezonu a rozhodně utíkat nebudu," řekl Vlček.

Šenkeřík by se hodil do koncepce

Naopak Slavia má stále zájem o útočníka Zdeňka Šenkeříka z Malatyasporu, ještě v říjnu se ale s tureckou stranou nedohodla na odstupném. "Kdyby se situace změnila, tak je to hráč, který by se do naší koncepce hodil," uvedl Doležal. "Před podzimem jsem říkal, že chceme hrát o co nejlepší umístění. Podzim se nám povedl a máme velmi dobrou výchozí pozici, abychom bojovali o nejvyšší příčku," řekl Doležal.

Před začátkem přípravy jej mrzí jen odchody několika mladých hráčů, naposledy zamířil osmnáctiletý Radim Nečas do Mladé Boleslavi. "V poslední době jich odešlo pět a všichni byli u jednoho hráčského agenta. Naše cesty s panem Vandasem se nesetkávají a spolupráci s ním budeme muset přehodnotit," vyjádřil nespokojenost Doležal.

Reklama

Související témata: