Hlavní obsah

Olomouc trénuje bez Flachbarta a zkouší nové cizince

OLOMOUC

Se čtyřiadvaceti fotbalisty Sigma Olomouc vstoupila do přípravy na jarní sezónu. Jedinou posilou je zatím stoper René Formánek z Příbrami, zato kouč Vlastimil Petržela se už asi pozvolna smiřuje se ztrátou pravého obránce Jana Flachbarta, který má podle všeho namířeno do Jablonce.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Petržela si Flachbarta do Sigmy přivedl na podzim z Petrohradu, ale po třech měsících se jejich cesty zřejmě opět rozejdou. Zkušený zadák touží po angažmá blíž svému domovu. "Pořád ještě jednáme, dali jsme si nějaký termín, ale hráč chce být v klubu někde poblíž bydliště. Tento týden bychom to měli vyřešit," řekl ČTK sportovní ředitel Sigmy Augustin Chromý. Flachbart proto zatím s Olomoucí ani netrénuje.

Na jeho postu by mohl alternovat kosovský Albánec Fatim Kruša. Čtyřiadvacetiletý pravý záložník či obránce bude na Hané na týdenní zkoušce společně s šestadvacetiletým chorvatským útočníkem Ronaldem Šukričem. "Chtěli bychom získat ještě jednoho defenzivního záložníka," informoval Chromý. Tím by mohl být Brazilec Bernardi ze Slovácka, o něhož se Sigma uchází.

Do přípravy trenér Petržela přibral z dorostu i talentované mladíky: obránce Tomáše Stroupka a Lukáše Bodečka, kteří jsou členy reprezentační devatenáctky, a nadějného útočníka Jakuba Petra z reprezentační sedmnáctky.

Prvoligový kádr Sigmy se oproti podzimu zúžil o devět jmen. Do rezervy byli přeřazeni Aleš Chmelíček, Jan Schulmeister, Petr Kobylík, Martin Hudec a Vladimír Peška, Jiří Barcal s Markem Kaščákem odešli na hostování do Trenčína, gólman Martin Blaha do Fulneku a Ivo Krajčovič přestoupil do Jakubčovic.

Reklama

Související témata: