Hlavní obsah

Sparťan Sivok chce od příštího týdne naplno trénovat

PRAHA

Tři dny po operacích třísel už kapitán pražské Sparty Tomáš Sivok znovu myslí na fotbalové povinnosti. Defenzivní univerzál se rychle zotavuje z drobných zákroků, které podstoupil na konci minulého týdne na specializované klinice v Mnichově, a přestože ještě nestihne čtvrteční start přípravy a víkendový halový turnaj v pražské Sazka Areně, od dalšího týdne chce už naplno trénovat s mužstvem.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Kapitán Sparty Tomáš Sivok (uprostřed) se raduje po vítězství v derby nad Slávií.

Článek

"Cítím se dobře a věřím, že od příštího pondělí půjdu s klukama do plné přípravy," řekl v pondělí Sivok. Minulý čtvrtek nejprve podstoupil operační zákrok na pravém tříslu, o den později na levém.

Operace má odstranit jeho vleklé problémy s břišními svaly a třísly, které člena národního týmu trápily v závěru podzimní části ligy. Přestože třiadvacetiletý Sivok operaci dlouho odkládal a věřil v úspěch konzervativní léčby, nakonec musel na operační stůl.

Podobné zákroky minulý rok podstoupil například další z reprezentantů Martin Jiránek, zadák Spartaku Moskva. "Mělo by to být už v pohodě, ani mě to nijak nebolí. Co od kluků vím, tak operace každému pomohla. Třeba při chůzi teď už ani žádný problém necítím," uvedl Sivok.

Přestože je ještě opatrný, krátce po operaci už může bez starostí začít s lehkým individuálním tréninkem. "Doktorka, která mě operovala, mi říkala, že bych už dnes dokonce mohl jít na rotoped. To se mi sice zdá trochu předčasné, ale zhruba tak od úterý, nebo středy bych to chtěl vyzkoušet. A od příštího pondělí bych už měl být stoprocentně připravený," věřil Sivok.

Reklama

Související témata: