Hlavní obsah

Sigma věří v rychlý posun do středu tabulky

Olomouc

S vírou v rychlý posun do klidného středu tabulky vstoupí do jarní části fotbalisté předposlední olomoucké Sigmy. Pomoci by jim k tomu měla jediná posila, a to zkušený stoper Vít Beneše, který se do české ligy vrátil z Maďarska.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sigmy Olomouc Václav Jílek.

Článek

„Adaptoval se velmi rychle, přinesl obrovskou kvalitu a má i charakter. Z tlaku, který na něj je, se určitě nepodělá. Zopakuje-li to, co ukázal v přípravě, bude pro nás přínosem," řekl ve středu novinářům olomoucký trenér Václav Jílek.

„Zapadl skvěle. Je to ostřílený harcovník, který ví, co má dělat. Umí mužstvo uklidnit, platný je i v rozehrávce. Měl by přispět k tomu, že si přestaneme dávat góly sami, jak tomu bylo na podzim. Věřím, že půjdeme nahoru. Ztracená není ani pohárová Evropa. Můžeme se tam dostat z prostřední skupiny, ale také z domácího poháru, kde jsme stále ve hře," přidal svůj pohled kapitán Hanáků, pravý obránce Michal Vepřek.

Vzestup Sigmy je reálný i podle jejího sportovního manažera Ladislava Mináře. „Tým na to má kvalitu. Je vyzrálý, kluci jsou v nejlepším věku, většina z nich má okolo pětadvaceti. Musíme však být zdraví. Na podzim jsme v tomto směru byli hodně limitováni a na hřišti to bylo znát. Teď to vypadá nadějně," zdůraznil Minář.

Další posilou, byť už ne novou, by podle kouče Jílka měl být záložník Václav Pilař. „Zatím za nás odehrál tři, čtyři zápasy. Nyní se zdá, že je konečně fit. Vydrží-li mu zdraví, určitě se to na naší hře projeví. Bylo to vidět i v přípravě," podotkl lodivod Sigmy, podle kterého bude nesmírně důležitý úvodní duel jara, v němž Hanáci přivítají doma už v pátek silný Jablonec.

„Někteří hráči jim odešli, ale jiní zase přišli a měli i skvělou přípravu. Chybět jim však zřejmě bude zraněný Michal Trávník, a to je duše týmu. Pokusíme se toho využít. Získat tři body je pro nás v situaci, v níž se nacházíme, skoro nutné. Potřebujeme se už od něčeho odpíchnout. Připraveni jsme, tak to snad zvládneme," dodal Jílek.

Reklama