Hlavní obsah

Životní gól nestačil. Senzační výhra přitom byla blízko

Praha

Zůstali poslední, ale cítí, že favorita zaskočili. Fotbalisté pražské Dukly nakonec v derby až po boji podlehli Spartě 2:3, přestože dvakrát vedli. „Myslím, že jsme nebyli daleko od tří bodů,“ lituje zkušený exsparťan Jakub Podaný. „Když jsme se ujali vedení 2:1, tak jsem věřil, že Sparta nemá náboje, aby nás ohrozila,“ netají zklamání trenér Roman Skuhravý. Ohlasy z kabiny Dukly si poslechněte v přiloženém videu.

Takhle parádní gól jsem ještě nedal, ale prohra hodně bolí, říká kapitán Dukly Branislav MiloševičVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Začátek měli parádní. Kapitán hned ve třetí minutě vystřihl spektakulární trefu. „Myslím, že takový gól se už Miloševičovi nepovede," smeká kouč soupeře Zdeněk Ščasný.

„Určitě nejhezčí gól v kariéře. Zůstávám po tréninku a takové střely zkouším. Teď se konečně ujala i v zápase," usmívá se Branislav Miloševič.

Věřím, že se Dočkalův příchod do neděle dotáhne a náš výkon půjde výš, říká Zdeněk ŠčasnýVideo: Sport.cz

Jenže ani jeho životní trefa sestupem ohroženému týmu k bodovému zisku nakonec nestačila.

Výkon Dukly byl každopádně nadějný. „Je vidět, že víme, co chceme na hřišti hrát. Myslím, že jsme pořád ještě ve fázi, kdy se systém učíme. Vidím určitý posun a věřím, že to tak půjde dál," říká Jakub Podaný.

Podstupují zkoušku odolnosti

„Bodová ztráta bolí, protože aspoň remízu bychom si zasloužili. Musíme ale v nastoupeném trendu pokračovat a v každém zápase nechat na hřišti všechno," velí kapitán Miloševič, kudy vede cesta k záchraně.

„Teď jsme trochu smutní z výsledku, na druhou stranu výkon byl hodně zajímavý. Podstupujeme zkoušku, jestli jsme dostatečně odolní," uvědomuje si kouč Roman Skuhravý.

„Věřím, že když odehrajeme takový zápas se Spartou, nemůžeme mít problém v dalších zápasech. Body jsou pro nás důležité, ale my se rozhodli, že rozvoj hráčů a způsob hry jsou pro nás zcela zásadní," poukazuje trenér Dukly.

Reklama

Související témata: