Hlavní obsah

Brezinský má v týmu mistra zase novou motivaci

LIBEREC

Počátkem ledna se nadějný fotbalový obránce Miloš Brezinský vrátil z hostování v Mladé Boleslavi zpátky do kádru úřadujícího mistra z Liberce. Ve vzájemném souboji obou celků v rámci Tipsport cupu ale do hry nezasáhl a klání mezi svými bývalými a současnými spoluhráči sledoval jen v "civilu" poblíž liberecké střídačky.

Článek

"Myslel jsem si, že nastoupím, ale asi bych měl divné pocity. Nakonec jsme se s trenérem Lavičkou dohodli, že utkání vynechám a raději si pořádně zatrénuji," vysvětluje 22letý střední obránce, který má za sebou už i kondiční soustředění s libereckým týmem ve Františkových Lázních.

Na mladoboleslavskou štaci mu zůstávají vynikající vzpomínky. "Určitě, vždyť jsem dostal šanci hrát stabilně první ligu. Zážitkem pro mě byly všechny zápasy evropských pohárů. Nejvýš stavím vstřelený gól na půdě Valerengy Oslo v předkole Ligy mistrů, solidní bitvy jsme odehráli i ve skupině Poháru UEFA," ohlíží se za úspěšným podzimem.

Bezproblémový návrat

Návrat do Liberce proběhl bez problémů. "Dostávám zase novou fotbalovou motivaci. Na město jsem už zvyklý. Bydlel jsem tam i při boleslavském hostování, takže teď mi odpadne dojíždění. Mohu se soustředit jen na fotbal," pokýval hlavou Brezinský, který by měl na jaře zacelit mezeru ve středu obrany po chystaném odchodu kapitána Zápotočného. "Trenér Lavička mi řekl, že se mnou počítá. Ale žádné místo v základní sestavě nikomu neslíbil. Musím si ho nejprve vybojovat v zimní přípravě, což by platilo i pro případ, že bych zůstal v Boleslavi," dívá se na věc realistickým pohledem.

Jaké si klade plány pro jaro v Liberci? "Jen ty nejvyšší. Do každého zápasu půjdeme s cílem vyhrát a pozlobit favorizovanou Spartu, která ten titul nemá zdaleka jistý. Věřím, že se v zimě dobře připravíme, abychom boj o špici ještě zdramatizovali," naznačuje odhodlání.

Jeho dosavadní výkony v české lize neunikly ani stavitelům slovenské reprezentace. "Jsem v širším kádru jako náhradník. A třeba se dočkám i pozvánky na nějakou akci, ale nechávám tomu volný průběh," říká Miloš Brezinský, jehož o dva a půl roku mladší bratr Tomáš hraje za mladoboleslavskou rezervu v ČFL. "Přál bych mu, aby se brzy dostal do áčka a potkali jsme se na prvoligovém trávníku. To by bylo skvělé," usmívá se liberecký navrátilec.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.