Hlavní obsah

Kulič zařídil výhru Sparty nad Žilinou

PRAHA

Fotbalový útočník Marek Kulič zažívá skvělý start do svého angažmá v pražské Spartě. Po nedávném přestupu z Mladé Boleslavi se prosadil i v druhém přípravném utkání v letenském týmu: po středečním hattricku proti Bohemians 1905 se v sobotu trefil i proti Žilině a jeho branka rozhodla o těsném vítězství Sparty 1:0.

Článek

Zápletka prestižního souboje vedoucích celků české a slovenské ligy byla vyřešena už v páté minutě. Matušovič z levé strany přesným pasem našel před žilinskou brankou Kuliče, který hrudí doklepl míč s přehledem do sítě. Jednatřicetiletý reprezentant tak v druhém zápase za Spartu zaznamenal už svůj čtvrtý gól. "Ukazuje se, jak je to mimořádný hráč. Potvrzuje to, co jsem od něj očekával, určitě nám pomůže," řekl po utkání novinářům sparťanský trenér Michal Bílek.

Ten dnes musel oželet hned pět zraněných či nemocných hráčů. Obránce Kadlec a záložník Sylvestre mají problémy s koleny, středopolaře Šimáka trápí naražený sval a útočníka Juna zase pohmožděná holeň. Těsně před dnešním zápasem vypadl i záložník Hušek s bolavým zubem.

Sparťané sice na tréninkovém hřišti vedle Toyota Areny vstoupili do zápasu výborně, ale pak začal na hřišti dominovat slovenský tým, vedený českým koučem Pavlem Vrbou. Žilina se evidentně lépe vyrovnala s hrbolatým terénem i s nepříjemným větrem; těsně nad pálil kapitán Štrba, s tečovanou střelou neuspěl Slovinec Vršič, gólman Blažek se pak vytáhl proti pokusu Šestáka a tentýž hráč pak po sólu přes čtyři sparťany vypálil znovu vedle.

"Soupeř ukázal svoji sílu. Na začátku jsme sice hráli podle mých představ, ale pak byla Žilina fotbalovější. Špatně jsme drželi balon, oni velmi dobře kombinovali a jejich pohyb nám dělal problémy. Prosazovali se na můj vkus až moc," uvedl Bílek.

Druhý poločas, který sledoval i reprezentační kouč Karel Brückner, už tolik vzruchu nenabídl. Sparta vystřídala devět hráčů, celý zápas odehráli jen brankář Blažek a záložník Kóňa. Pražané už soupeře do vážnější šance nepustili, ale sami se také k ohrožení branky nedostali. "Jsem rád, že jsme předvedli dobrý fotbal. V určitých fázích utkání jsme Spartu přehrávali. Jen je škoda toho laciného gólu," řekl žilinský trenér Vrba.

Po prohře s Herthou Berlín, remíze a výhře s Bohemians 1905 si tak Bílkův tým připsal na své konto druhé vítězství v zimní pauze. Sparta sehraje další přípravný zápas ve středu proti druholigovému Ústí nad Labem v tréninkovém centru na Strahově.

Sparta Praha - MŠK Žilina 1:0 (1:0)
Branka: 5. Kulič. Rozhodčí: Královec. Diváci: 412.
Sestava Sparty: Blažek - Zabavník (46. Pospěch), Řepka (46. Homola), Kučera (46. Drobný), Mareš (46. Loučka) - Kolář (46. Jungr), Kóňa, Horváth (46. Volešák), Matušovič (46. Kisel) - Došek (46. Slepička), Kulič (46. Rezek).

Reklama

Související témata: