Hlavní obsah

Fotbalová Slavia se chce poprat o titul

PRAHA

Druhé místo po podzimní části první fotbalové ligy a minimální odstup na vedoucí Spartu dává slávistům velké naděje na český titul. Ten Slavia naposledy získala v roce 1996. Na čtvrteční tiskové konferenci vyhlásil nejvyšší cíle generální ředitel Petr Doležal, který také představil zbrusu nového výhradního dodavatele sportovního vybavení, společnost Umbro.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Během ligové přestávky nebyla Slavia překvapivě příliš aktivní na přestupovém trhu. Největším zimním přestupem byl odchod Pavla Fořta do francouzského Toulouse. Alfou a omegou jarní části se tak pro pražský klub zdá být to, zda dokáže střelce podzimních branek adekvátně nahradit. Přesto mají Pražané jen ty nejvyšší cíle: „Chceme zaútočit na titul, myslím si, že jsem absolvovali skvělou zimní sportovní přípravu a vyvrátíme mediální prognózy o našem neúspěchu,“ prohlásil jistým hlasem Doležal.

„Odešlo nám sedm branek a já věřím, že hráči kteří se dostanou na Fořtovo místo se prosadí, a to především střelecky,“ přeje si kouč ´Sešívaných´ Karel Jarolím. Na mysli měl především mladé útočníky Jandu a Necida, Brazilce Gaúcha a ostříleného slovenského kanonýra Reitera. „Zná českou ligu, je to zkušený borec. Doufám, že právě on bude ten, kdo se bude v šestnáctce prosazovat,“ vyjádřil se ke slovenskému hráči trenér.

K Slavii se v zimní přestávce připojili i další dvě zahraniční posily. Mladý levonohý záložník Nedzipi z Makedonie a brazilský tvůrce hry Michel Fernando Costa. „Nedzipi má výhodu, že jej soupeři neznají, mohl by se prosadit již během jara,“ plánuje Jarolím. Slavia počítá s tím, že se hráči musí v klubu a zemi aklimatizovat, nechce od nich okamžité výsledky. Zatímco Sparta, konkurent v boji o titul nakoupila již hotové hráče jako jsou Kulič a Mareš, Slavia zdá se vsází na budoucnost.

Kdo chce titul, musí vyhrávat doma i venku 

O sestavě má slávistický lodivod jasno, prozradit jí zatím nehodlá. Jasné je pouze to, kdo začne mezi tyčemi. „V posledním přípravném zápase chytal Michal Vorel a na tom se v prvním jarním zápase nic nezmění,“ prozradil Jarolím. Boje o titul se podle kouče Slavie zúčastní ještě Liberec a Mladá Boleslav. Bude záležet na štěstí a také na tom, komu se podaří zúročit zimní tréninkové dávky a přípravná utkání.

Příprava podle něj byla až extrémně dlouhá, ale až na zraněného Kalivodu ji absolvovali všichni a podle představ trenéra. „Příprava nebyla tak pohodová jako minulý rok. Ale zvládli jsme to a teď to musíme prodat v soutěžních zápasech,“ shrnul to Lukáš Jarolím, kapitán týmu. „Důležitý bude každý zápas. Musíme vyhrávat doma i venku,“ dodal další člen kádru Tomáš Hrdlička.

Slavia vstoupila do nového roku s novým partnerem pro sportovní vybavení. „Podepsali jsme dlouhodobou smlouvu se společností Umbro. Je to velký hráč na trhu. Jedná se o míče, vybavení i sportovní obutí,“ řekl generální ředitel Slavie. „Spojili jsme své síly se Slavií protože má bohatou tradici a úspěchy stejně jako společnost loga dvou diamantů, kterou zastupuji. Doufám, že značka Umbro přinese Slavii štěstí,“ uvedl na tiskové konferenci zástupce společnosti Umbro Radek Sionko.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko zítra 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav zítra 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.