Hlavní obsah

Slavia - Most 3:0Slavia zdolala Most a vede ligu o čtyři body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Vlček 1 : 0
45. Hrdlička 2 : 0
55. Janda 3 : 0

PRAHA

Fotbalisté Slavie využili v 21. kole první ligy zaváhání Sparty a Liberce a po nedělní výhře nad Mostem 3:0 zvýšili své vedení v tabulce na čtyři respektive šest bodů. Slávisté zároveň prodloužili neporazitelnost již na patnáct zápasů a soupeři oplatili prohru ze šestého kola, která dosud byla jejich poslední.

Článek

Zatímco hosté přijeli na Strahov s kompletním kádrem, domácí kouč Karel Jarolím musel oželet kvarteto zraněných Latku, Černého, Necida a Švece. Mostecký kouč Zdeněk Ščasný vyztužil středovou řadu a na trávník poslal hodně ofenzivně laděnou sestavu.

To se mu však nevyplatilo už v deváté minutě. Lukáš Jarolím poslal míč k Jandovi, ten jej načechral před branku, kde nejvýše vyskočil Hrdlička. Jeho hlavičku Vaniak vyrazil, ale jen k Vlčkovi, který míč doklepl do sítě a zaznamenal devátý gól v sezoně. O minutu později Hrdličkova tečovaná rána z přímého kopu z 25 metrů těsně minula levou tyč mostecké branky.

Hodně akcí Pražané vedli po levé straně přes aktivního Šventa, kterého se snažil střežit Mendy, ale moc se mu to nedařilo. Ve 28. minutě si slovenský reprezentant pohrál s Hainaultem i Procházkou, ale do zakončení se nedostal. O minutu později po jeho spolupráci s Hubáčkem a Hrdličkou pálil z dobré pozice nad Lukáš Jarolím. Na druhé straně zahrozil po rychlé akci Zbončák, ale brankář Michal Vorel jeho střelu z úhlu s námahou vyrazil na roh.

Hrdlička zajistil klid do kabiny

Slavia hosty přehrávala především kombinační hrou a obrana Mostu byla hodně vytížená. Ve 33. minutě si Švento narazil míč s Jarolímem, našel Vlčka, ale ten nemířil přesně. Největší šanci hostů měl ve 36. minutě zcela volný Pikl, jeho hlavičku z deseti metrů Vorel chytil. V poslední minutě úvodního poločasu si Hrdlička opět naskočil na centr z trestného kupu Jarolíma a domácí šli do kabin s dvoubrankovým vedením.

I po přestávce byli slávisté aktivnější. V 55. minutě Hrdlička vypálil z dálky, jeho ránu lehce tečoval Vlček a míč skončil na tyči, ovšem pohotový Janda jej doklepl do sítě. V 70. minutě po Urbánkově centru mířil Krajčík jen o centimetry vedle, vzápětí jej napodobil Švento.

Ligový lídr předváděl velice slušné návštěvě atraktivní fotbal, soupeře předčil v nasazení, rychlosti i kombinaci a Mostečtí mohli být spokojeni, že neinkasovali další góly. Přičinil se o to i brankář Vaniak, když se ještě v závěru blýskl proti Jarolímově hlavičce. Urbánkova dorážka těsně minula branku.

Slavia Praha - SIAD Most 3:0 (2:0)
Branky: 9. Vlček, 45. Hrdlička, 55. Janda. Rozhodčí: Makovička - Zlámal, Tulinger. ŽK: Krajčík - Schut, Vozábal, Pikl. Diváci: 7641.
Slavia:  M. Vorel - J. Vorel, Dosoudil (65. Suchý), Aračič, Hubáček - Krajčík, L. Jarolím, Hrdlička, Švento - Vlček (81. Gaúcho), Janda (62. Urbánek). Trenér: K. Jarolím.
Most: Vaniak - Procházka, Pikl, Hainault (59. Trubila) - A. Mendy, Schut (73. Macek), Vozábal, Gašparík, Zbončák - Štípek, Pešír (69. Krejčí). Trenér: Ščasný.

Reklama