Hlavní obsah

Budějovice - Kladno 0:2Kladno pošesté za sebou zdolalo České Budějovice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
44. Kalina 0 : 1
52. Radzinevičius 0 : 2

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Kladenští fotbalisté v 21. ligovém kole potvrdili, že se jim proti Českým Budějovicím nebývale daří. Jihočechy na jejich stadionu jednoznačně přehráli a po brankách Kaliny a Radzinevičiuse vybojovali tři body, díky nimž se opět vzdálili sestupovým příčkám. Dynamo doma podalo zřejmě nejhorší výkon v tomto ročníku a na Kladno marně hledá recept už šest zápasů. Naposledy Středočechy porazilo před dlouhými sedmnácti lety.

Článek

Jihočeši jako by byli uspokojeni předešlou výhrou na hřišti Slovácka a do utkání vstoupili hodně ospale. Kladenští se lépe pohybovali, a tak se většinu času hrálo na domácí polovině. V deváté minutě se šikovně po pravé straně protáhl litevský reprezentant Radzinevičius a brankář Dynama Křížek mu v poslední chvíli skokem pod nohy sebral balón.

V 17. minutě se na druhé straně postavil k přímému kopu z necelých dvaceti metrů obávaný kanonýr Volešák, ale nepřesným pokusem jen dokumentoval trápení Ciprových svěřenců. Kladenští byli u všech míčů o krok dříve a domácí obranné řady, oslabené o potrestané Horejše, Homoláče a Plocka, často jen přihlížely jejich přesným kombinacím. V 21. minutě odkulhal s bolestivou grimasou českobudějovický stoper Skála, ale po krátkém ošetření se opět zapojil do utkání.

Hra upadla do podprůměru, z něhož v 27. minutě vybočil snad jen neúspěšný pokus Veleby vykoledovat si penaltu. O chvíli později se pokutového kopu marně dožadoval i domácí Holenda. Deset minut před koncem úvodního dějství se po rohu odrazil míč ke kladenskému Strnadovi a jeho nebezpečná střela těsně mimo na chvíli probudila i Jihočechy. Do největší šance se prosmýkl Táborský, ale hostující gólman Pavlík včas vyběhl a zblokoval jeho pokus nad sebe. Dorážce Táborského už chyběla razance.

Kalina utnul tlak domácích 

V době narůstající snahy Dynama však paradoxně udeřili hosté. Několikrát odražený míč doputoval k agilnímu Kalinovi, na jehož nádhernou střelu z voleje se Křížek u své levé tyčky natahoval marně. Po příchodu z kabin mohli domácí přijít o Skálu, ale sudí Paták nenašel odvahu jeho faul potrestat druhou žlutou kartou.

O pár chvil později zasadili hosté Dynamu definitivní k.o. V 52. minutě po rohu neuhlídali chybující českobudějovičtí zadáci nabíhajícího Radzinevičiuse, po něhož nebylo problémem zvýšit. Naštvaní domácí fanoušci začali pískat a pobavila je snad jen srážka Veleby s pomezním sudím Filgasem.

Cipro reagoval dvojím střídáním, stáhl i nevýrazného Volešáka, ale Dynamo se nezmohlo ani na náznak náporu a naopak mohlo potřetí inkasovat. V 66. minutě ale Cigánek z úhlu netrefil zcela odkrytou Křížkovu branku. Křečovití domácí tak na vlastním stadiónu na jaře ani podruhé neskórovali a po devíti duelech navíc přišli o svoji domácí neporazitelnost.

Dynamo České Budějovice - SK Kladno 0:2 (0:1)
Branky: 44. Kalina, 52. Radzinevičius. Rozhodčí: Paták - Filgas, Goňa. ŽK: Skála, Dvořák, Kladrubský. Diváci: 3769.
Č. Budějovice: Křížek - Dvořák, Skála, Kladrubský, Peroutka - Poborský, Volešák (54. Adamec), Žižka (69. Hrbáč), Černý - Holenda, Táborský (53. Mrkvička). Trenér: Cipro.
Kladno: Pavlík - Šimůnek, Farbák, Killar, Hamouz - Cigánek (79. Šelicha), Strnad, Gecov, Kalina - Radzinevičius (90. Kaciáň), Veleba (72. Simpson). Trenér: Koubek.

Reklama

Související témata: