Hlavní obsah

Naděje získat lístek na derby pražských 'S' ještě žije

PRAHA

Přestože fotbalová Sparta Praha už před deseti dny oznámila, že pondělní derby se Slavií je vyprodané, možnost získat vstupenky ještě existuje. V pokladnách zůstává několik lístků, které si objednali fanoušci po internetu, ale nevyzvedli si je. Pokud tak neučiní do pondělí 15:45, tedy hodinu a půl před výkopem, Sparta je prodá dalším zájemcům. Už nyní je jisté, že derby bude sledovat rekordní počet diváků.

Foto: PRÁVO

Ilustrační foto

Článek

Kapacita stadiónu je 20 834 míst, do prodeje šlo a bylo rozdáno celkem 20 565 vstupenek. Na Letné tak padne divácký rekord na derby v samostatné české lize. Dosud nejvíce lidí (20 318) dorazilo na loňský jarní letenský duel, v němž Sparta vyhrála 2:1. V historii bylo nejsledovanějším derby v září 1965, které vidělo 50.105 fanoušků.

Ani absolutní rekord české ligy nemohlo loňské derby stanovit, neboť zápas Brno - Slavia navštívilo 2. října 1996 na stadiónu Za Lužánkami 44 120 diváků. Více lidí než na derby přišlo také na některé další tehdejší brněnské zápasy. Klubový rekord v návštěvnosti má vyšší také Hradec Králové, kde 12. března ohlásili na souboji se Slavií 22 672 přítomných diváků.

Na Letnou Hašek i Straka 

Na fotbalový svátek dorazí fanoušci z celé země. "Sparta zaplatí fanklubům dopravu do Prahy, fanoušci si platí jen vstupenky. Na derby tímto způsobem přijede pětadvacet speciálně vypravených autobusů z celé republiky," řekl předseda Fanklubu Sparty Jaroslav Obdržal. Nejvzdálenější autokar prý dorazí z Hodonína.

Derby ale nechtějí vidět pouze tisíc fanoušků. Ze zahraničí se ohlásilo už 25 klubových pozorovatelů z celé Evropy. Chybět nebudou zástupci Juventusu Turín, Ajaxu Amsterdam, Bayernu Mnichov, Liverpoolu a dalších klubů.

Francouzský klub St. Etienne bude zastupovat někdejší sparťanský kouč Ivan Hašek. V hledišti se objeví i jeho pozdější nástupce František Straka, jenž ve čtvrtek skončil ve funkci trenéra Tirolu Innsbruck.

Reklama

Související témata: