Hlavní obsah

Slávisté smutnili, ale stále věří v obrat

PRAHA

Schlíplí byli po pondělním derby slávističtí fotbalisté. Na hřišti Sparty prohráli 0:1 a nenáviděnému soupeři museli přepustit první místo v tabulce. Slavia na Letné vyhořela zejména v ofenzívě, přesto její hráči věří v úspěšný konec soutěže. „Pořád je před námi šest kol a zaváhat může každý,“ řekl na pozápasové tiskové konferenci obránce Marek Suchý.

Článek

Byl to právě devatenáctiletý stoper, který byl u zrodu jediného gólu utkání. Neuhlídal Marka Kuliče, po jehož akci vstřelili sparťané vítězný gól. „Byla to moje chyba, nezachytil jsem pohyb Marka Kuliče. Byla tam velká díra, stáli jsme daleko od sebe. Pak jsme nedokázali míč odkopnout,“ popsal inkriminovaný okamžik Suchý.

Gólman Michal Vorel první střelu vyrazil, zblokoval i následnou dorážku. Na doklepnutí Horvátha už byl krátký. „Dalo se to zachránit. Dvakrát jsem jim to přihrál, potřetí to proměnili. Třetí dorážku už Pavel Horváth poslal s přehledem do branky,“ řekl s klidem slávistický brankář.

Fotbal je o jedenácti lidech

Vorel byl nejlepším slávistickým hráčem, zlikvidoval několik šancí soupeře. Naopak jeho spoluhráči Blažka ve sparťanské brance za celý zápas neohrozili. Přesto jednatřicetiletý gólman přílišnou odpovědnost necítil. „Nezáleželo jenom na mně. Fotbal je o jedenácti lidech, dozadu jsme pracovali celkem svědomitě. Můžete se trápit a pak dát z brejku góla. Obavy jsem neměl a užíval si zápas,“ řekl Vorel, jenž stále věří v zisk titulu.

„Teď jsme spadli z prvního místa, ale uvidíme. Počítat se všechno bude po třicátém kole. Ztráty to ale jsou,“ litoval nevydařených posledních zápasů. Slavia remizovala na hřišti posledního Slovácka, pak prohrála s Plzní a v pondělí na Letné.

Sparťanští fanoušci dávali svém letitému soupeři hlasitě najevo, že pro ně jsou slávisté ti věčně druzí. „Nejlepší je to nevnímat. Nad tím se ale jenom pousmějete a po třicátém kole se můžeme třeba doslova chechtat,“ naznačuje možný obrat Vorel. „V dalším zápase s Kladnem se ukáže, jestli jsme v krizi. Ale je asi zbytečné to tak nazývat. Prohráli jsme dva zápasy za sebou, což mrzí. Musíme pracovat a s pokorou a do konce sezóny vyhrát všechny zápasy,“ tvrdí bojovně Michal Vorel.

Hrdlička byl zklamaný

Kouč Slavie Karel Jarolím po zápase litoval špatného výkonu svých svěřenců, kteří se podle něj potýkali s nervozitou. Jmenoval konkrétně kapitána Tomáše Hrdličku. „Podali jsme nejhorší výkon za poslední zápasy. Vstoupili jsme do utkání špatně a už se to s námi vezlo. Nechávali jsme Spartě prostor, nebyli kompaktní. Pak nás přehrávali,“ říkal Hrdlička. „Byl to i můj případ. „Nepovedl se mi vstup do zápasu  a pak už se mi nehrálo dobře. Ve druhé půli se to zlepšilo, ale určitě to nebyl dobrý výkon. Jsem hodně zklamaný,“ uzavřel Tomáš Hrdlička.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.