Hlavní obsah

Řež o titul i o záchranu pokračuje

PRAHA

Pozice na špici tabulky fotbalové ligy i na jejím chvostu jsou ve hře v dalších bitvách od soboty do pondělí. Také během tohoto 26. kola se může několikrát změnit lídr soutěže. Z vyrovnaného kvarteta adeptů na titul hrají doma Sparta a Mladá Boleslav. Liberečtí i Slavia jedou na půdu ambiciózních soupeřů – do Plzně resp. Jablonce.

Článek

Jako první z favoritů jde do boje v sobotu odpoledne Sparta proti Slovácku. „Soupeř je poslední, ale hraje dobře, uhrál remízu v Liberci, trochu se trápí v koncovce a to je jediné, co ho brzdí. Takže nesmí dojít k žádnému podcenění,“ říká Michal Bílek, kouč Sparty, která alespoň na pár hodin může vystřídat v čele Liberec. Letenští nezměnili na rozdíl od jiných klubů termín výkopu kvůli MS v hokeji.

Liberec vyhrál v Plzni naposledy před osmi lety, ale teď by se mu tři body hodily. Povzbudily ho tři výhry za sebou. „Máme k soupeři respekt,“ podotýká tradičně obezřetně trenér Liberce Vítězslav Lavička. Mladoboleslavští s Brnem i Slavia v Jablonci hrají před televizními kamerami v neděli večer resp. v pondělí.

Od výhry nad Spartou čeká čtrnáctý Zlín na vítězství už čtyři kola, v sobotu nastoupí sestupem ohrožený tým proti Ostravě. Předposlední Příbram nevyhrála už patnáct zápasů, přičemž sérii načala na podzim proti Českým Budějovicům.

Nyní by ji se stejným soupeřem ráda ukončila. „Hrajeme o život. Musíme věřit, že soupeři bude hodně chybět Karel Poborský,“ říká trenér Středočechů Jiří Kotrba, který bydlí na Hluboké právě poblíž Poborského i kouče Budějovice Františka Cipra.

Reklama