Hlavní obsah

Most - Olomouc 1:1Most potřinácté remizoval, Olomouc získala cenný bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Procházka 1 : 0
60. Schulmeister 1 : 1

MOST

Fotbalisté Sigmy Olomouc získali v boji o ligovou záchranu velice cenný bod. V zápase 26. kola dokázali remizovat na hřišti SIADu Most 1:1. Od osmé minuty sice prohrávali po brance kapitána domácího mužstva Jana Procházky, ale po hodině hry vyrovnal Vojtěch Schulmeister.

Článek

Domácím, stále hrajícím bez zraněného Johany, se vydařil vstup do zápasu. V osmé minutě zahrával rohový kop Gašparík, míč propadl až k Procházkovi a ten otevřel skóre.

Hosté, kterým kvůli zranění chyběl Hubník a pro disciplinární trest Randa, hráli v poli vyrovnanou partii, ale jejich útočná snaha končila ještě před mosteckou šestnáctkou. Hru se snažil dirigovat Melinho, jenže příliš pochopení u svých spoluhráčů nenacházel. Příliš nebezpeční nebyli ovšem ani domácí. Jen po centru Mendyho ve 28. minutě střílel hlavičkou Gašparík, branku však minul.

Hra se vyznačovala velkým množstvím nepřesností, do střeleckých příležitostí se hráči obou celků dostávali jen těžko. Krátce po zahájení druhého poločasu měl ale stoprocentní šanci Gašparík, Lovásik však skvělým postřehem jeho střelu z pěti metrů stačil v pádu vykopnout.

Chvíli na to šel Brezina sám na brankáře, ale míč se mu zamotal mezi nohama. Přesto jej stačil posunout na Prášila, ovšem tomu jasnou šanci chytil Lovásik. A tak udeřilo na druhé straně. V 60. minutě se po centru Melinha nejlépe zorientoval Vojtěch Schulmeister a teprve druhá střela hostů v zápase znamenala vyrovnání.

Blíže výhře byli nakonec hosté. V 71. minutě tvrdou střelu Vepřeka jen Vaniak vyrazil před sebe, ale Schulmeister z dobré pozice přestřelil. Pro domácí je remíza již třináctá v letošním ligovém ročníku.

SIAD Most - Sigma Olomouc 1:1 (1:0)
Branka: 8. Procházka - 60. V. Schulmeister. Rozhodčí: Racek - Zlámal, Pelikán. ŽK: Schut, Suchý - Lovásik, Melinho, Hartig. Diváci: 4215.
Most: Vaniak - Prášil, Suchý, Procházka, Zbončák - Gašparík (60. Štípek), Schut (74. Boutasgount), Vozábal, Krejčí - A. Mendy, Pikl (40. Brzezina). Trenér: Ščasný.
Olomouc: Lovásik - Jindřišek, Komárek, Škerle, Vepřek - Janotka (79. Štěpán), Rýdel, Onofrej, Pulkert (72. Hochmeister) - V. Schulmeister (75. Hartig), Melinho. Trenér: Petržela.

Reklama

Související témata: