Hlavní obsah

Hanáci se neutrhli, naděje Příbrami žije

OLOMOUC

V případě výhry ve středečním 27. kole první ligy mohli fotbalisté Olomouce vyřešit jedno tajemství. Oni by zřejmě nebyli tím týmem, který elitní po posledním kole soutěž opustí. Jenže po bezbrankové remíze s Příbramí zůstává i dál sestupová tajenka nevyřešena.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Marila přijela pro bod, na víc si na Hané netroufala. Kouč Kotrba svěřencům nařídil, že když bude chtít útočit, tak jen po stranách a maximálně ve čtyřech hráčích. „V duchu jsme i mysleli na výhru, ale jediný náznak šance přišel po standardce,“ uvedl zadák hostů Marcel Mácha.

To domácí nebezpeční byli, vstřelení gólu však bylo pro ně neřešitelném rébusem. Nejčastěji si ochozy povzdychly po šancích Vojtěcha Schulmeistera. „Dvakrát jsem se dostal do dobré pozice, ale bohužel jsem míč netrefil, jak jsem chtěl,“ smutně klopil zrak olomoucký forvard.

V první půli Hanáci žádali penaltu po střetu Máchy se Schulmeisterem. „Ve skluzu jsem míč trefil špičkou. On upadl, ale to by udělal každý,“ vykládal veterán Mácha. „Asi to bylo čisté, hrál míč,“ sportovně uznal také Schulmeister a ještě upřímněji odpověděl na dotaz, zda by v případě nařízení penalty opravil sudího: „To asi ne...“ V závěru ochozy bouřily ještě jednou, když to vypadalo na ruku Halamy. „Stoprocentně nebyla,“ řekl stoper Marily Tomáš Hunal.

Vedle asi definitivně odsouzeného Slovácka (16 bodů) tak vzejde druhý sestupující z trojice Olomouc (24), Zlín (23), Příbram (21). Most a Kladno na 11. a 12. místě tabulky dělí od předposlední Příbrami už osm bodů.

Reklama

Související témata: