Hlavní obsah

Kanonýr Džeko v Teplicích balí kufry

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Po 27. kole má bosenský útočník fotbalistů Teplic Edin Džeko na kontě 12 branek a v tabulce kanonýrů mu nyní patří druhé místo. V české lize ho čekají ještě tři zápasy a pak na 99 procent změní dres. Už teď je v Evropě moc žádaným zbožím.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

„Určitě o něj přijdeme, počítám s tím. Už teď máme na stole nabídku z Ruska za 3,5 miliónu eur, ale tam hráč nechce. Vím i o dalších nabídkách, neudržíme ho. Edin je pro tuhle ligu mimořádný hráč a už v tuhle chvíli může odejít do Španělska či Anglie. Ale dál na sobě musí pracovat,“ řekl trenér Teplic Jiří Bartl. „Každý má sen hrát v co nejlepším klubu a já nejsem výjimkou,“ přiznal Džeko solidní češtinou po výhře na jihu Čech, kterou dvěma trefami zařídil.

„Jako útočník jsem hodně na očích, někdo si těch dvanácti gólů určitě všimne,“ usmíval se jednadvacetiletý dlouhán. Kam ho to táhne? „Nejvíc do Španělska,“ odpověděl. Česká liga je pro Džeka jen přestupní stanicí, kariéru má před sebou. „Uhrává velice těžké balóny, dostane se do šance a dokáže dát gól,“ vyjmenoval jeho největší přednosti Bartl.

„Dvanáct gólů, to je dobré,“ odpověděl Džeko, zda ho vlastní střelecká produktivita uspokojuje. „Ale ještě máme tři zápasy, třeba dám další. Vždycky jich může být víc,“ přiznal fotbalista, který ze svých fotbalových krajanů nejvíce obdivuje národního hrdinu Barbareze. Je dost možné, že po něm brzy převezme žezlo reprezentačního vůdce.

Reklama

Související témata: