Hlavní obsah

Slavia - Ml.Boleslav 1:1Slavia ukončila střelecký půst, ale Boleslav neporazila

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Vlček 1 : 0

PRAHA

V přímém souboji o třetí místo a účast v příštím ročníku evropských pohárů se v dohrávce 27. kola Gambrinus ligy střetli fotbalisté Slavie a Mladé Boleslavi. Skóre utkání otevřel ve 20. minutě Vlček a ukončil slávistický střelecký půst, který trval 505 minut. Jenže ve druhém poločase si dal vlastní branku Necid a utkání skončilo remízou, na které nic nezměnilo ani vyloučení hostujícího Poláčka.

Článek

Slavia začala utkání aktivněji, během osmi minut prvního poločasu se dostala k zahrávání tří rohových kopů a zároveň během prvního poločasu dobře hlídala nejlepšího ligového kanonýra Pecku společně s dalším hrotem Kyselou. Aktivita se Slavii vyplatila ve 20. minutě. Nejprve byl v nadějné pozici Švento, ale stihl ho zablokovat Dittrich. Vzápětí ale převzal v pokutovém území balón Necid, který z otočky nepřesně vystřelil. K míči se ale dostal Vlček a po 505 minutách prolomil slávistické čekání na gól.

Gambrinus liga - 27. kolo:
Liberec - Zlín2:2
Most - Plzeň1:1
České Budějovice - Teplice1:2
Olomouc - Příbram0:0
Slovácko - Kladno0:1
Brno - Sparta1:2
Slavia - Mladá Boleslav1:1
Branky: 20. Vlček - 57. vlastní Necid
Ostrava - Jablonec3:0
Branky: 22. Metelka, 30. Magera, 68. Klimpl z pen.

Slávisté byli stále lepším týmem, ve 33. minutě se hnal po Palátově chybě osamocen do pokutového území Janda. Tam neustál souboj s Dittrichem, ale sudí penaltu k nevoli slávistů neodpískal. Paláta následně vystřídal Rolko. Těsně před koncem prvního poločasu se úplně sám po Necidově perfektním pasu řítil na Müllera Vlček, ale v poslední chvíli podklouzl.

První poločas nedohrál ani slávistický stoper Suchý, který po nevině vyhlížejícím souboji s Peckou musel odstoupit a byl převezen do nemocnice z podezřením na naštípnutou jařmovou kost. Suchého nahradil Hrdlička a na stopera se musel stáhnout Švec, který do té doby na místě štítového záložníka výborně hlídal boleslavského tvůrce hry Matějovského.

Švento zakončil mizerně 

V 51. minutě mohl přidat druhý gól slavistický expres Švento, který si skvěle narazil s Jarolímem. Jenže branku sám před brankářem přestřelil, přitom hned vedle něj stál úplně volný Vlček, který by zakončoval do prázdné branky.

Za minutu se podobná situace odehrála na druhé straně. Matějovský zatáhl míč z levé strany a poslal míč do vápna na Poláčka, který krásnou přihrávkou našel z druhé vlny nabíhajícího Abraháma. Ten však z první neprostřelil jedinou překážku balónu v cestě do branky - domácího obránce Hubáčka.

Slavia si opět dala gól sama 

Boleslav se dočkala za pět minut. Latka fauloval u pokutového území Pecku a Matějovského přímý volný kop si do vlastní branky srazil Necid. Latka viděl žlutou kartu za nesportovní gesto, které následovalo po jeho faulu na Pecku a mohl být rád, že ho rozhodčí hned nevyloučil.

Slavii ale inkasovaná branka nezlomila. Do konce utkání si dokázali vytvořit několik šancí, které zaváněly gólem, ale ani Vlček, Lukáš Jarolím, nebo střídající Gaúcho na skvělého Müllera nevyzráli. Slávistům nepomohlo ani vyloučení Poláčka v 79. minutě, který šel překvapivě pod sprchy bez předchozího varování po skluzu do Krajčíka, který svému pádu hodně pomohl.

Slavia Praha - Mladá Boleslav 1:1 (1:0)
Branky: 20. Vlček - 57. vlastní Necid. Rozhodčí: Makovička - Lhoták, Pospíšil. ŽK: M. Vorel, Vlček, Švento, Latka, Krajčík - Palát, Kopic, Rolko, Miller, Kysela. ČK: 79. Poláček (Boleslav). Diváci: 3168.
Slavia: M. Vorel - Krajčík, Latka (70. Kalivoda), Suchý (45. Hrdlička), Hubáček - Janda (78. Gaúcho), L. Jarolím, Švec, Švento - Vlček, Necid. Trenér: K. Jarolím.
Ml. Boleslav: Miller - Ševinský, Rajnoch, Kopic, Palát (35. Rolko) - Dittrich (60. Sedláček), Matějovský, Abraham, Poláček - Pecka, Kysela (90. Ordoš). Trenér: Uhrin.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.