Hlavní obsah

Jun se proti Brnu konečně trefil a doufá v lepší časy

Trápící se střelec, bývalý reprezentant, jehož hvězda padá dolů. I to byla fotbalová vizitka útočníka Sparty Tomáše Juna, který se na hostování ve Spartě vzpamatovává z nevydařeného tureckého angažmá. Jenže možná se blýská na lepší časy. Při absenci nejlepšího sparťanského střelce Doška dostal od trenéra Bílka důvěru a nastoupil v Brně od začátku. Po jeho brance pak Sparta vykročila za vítězstvím.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Tomáš Jun

Článek

Jak moc vám gól proti Brnu může pomoci?

Jsem samozřejmě rád, že jsem ho dal, ale tolik mi nepomůže, protože proti Liberci nastoupí asi jiná sestava.

Poslední branku za Spartu jste dal před dvěma lety právě Brnu...

Vzpomínám si, je to už dost dlouho. Byl bych rád, kdybych nějaké branky ještě přidal. Konce sezón jsem míval dobré, takže si teď věřím. Moc šancí jsem zatím nedostal, ale doufám, že už to bude lepší.

Bude domácí utkání s Libercem klíčové v cestě za titulem?

Pokud vyhrajeme, tak si myslím, že už to musíme udržet. Na Letné bude asi vyprodáno, podobná atmosféra jako v derby, a nám se v takových utkání daří.

Když jste se vracel do Čech, ruku vám nabídl nejdřív liberecký trenér Lavička. Jak vnímáte fakt, že jste mohl stát v pondělí na druhé straně barikády?

Uvědomuji si, že kdyby Sparta zájem neměla, tak bych asi nastoupil za Liberec. Pan Lavička se tehdy ozval jako první, ale když mě oslovila Sparta, tak pro mě bylo nejpřirozenější vrátit se sem. Jsem ve Spartě odjakživa.

Myslíte si, že při brance Brnu se ve vás konečně probudil váš bývalý střelecký instinkt?

Ani ne, protože ten míč šel ke mě docela dlouho a já se vlastně vracel na zpětnou přihrávku. Hrozilo riziko, že budu střílet ze záklonu a přestřelím bránu. Soustředil jsem se, aby se to nestalo.

Cítil jste velikou úlevu, že jste dal konečně gól?

Ano, když jsem viděl, že míč letí do sítě, měl jsem obrovskou radost, že to tam konečně spadlo. Ale zároveň jsem byl hrozně rád, že jsme vstřelili vedoucí branku. Která nakonec pomohla Spartě k důležitému vítězství.

Reklama

Související témata: