Hlavní obsah

Teplický záložník Jirsák míří do Wisly Krakov

KRAKOV

Fotbalový záložník Tomáš Jirsák po dvou letech strávených v Teplicích s největší pravděpodobností opustí českou nejvyšší soutěž a zamíří na své první zahraniční angažmá do Wisly Krakov. S polským klubem by měl podle agenta Viktora Koláře z agentury Sport Invest, která třiadvacetiletého Jirsáka zastupuje, v příštím týdnu podepsat čtyřletou smlouvu.

Článek

"Jednání jsou ve finální fázi a těsně před uzavřením," řekl ve čtvrtek ČTK Kolář. Jirsák, jenž se představil na nedávno skončeném evropském šampionátu hráčů do 21 let v Nizozemsku, prý byl v hledáčku jednoho z nejslavnějších polských klubů delší dobu. Měl by být jedním z hráčů, kteří mají ambiciózní klub vrátit na výsluní polské ligy.

Jirsákovi měla smlouva v Teplicích vypršet za rok, Severočeši by za něj mohli dostat částku pohybující se mezi 16 až 20 milióny korun. Přes sto miliónů už inkasovali za přestup nejlepšího střelce Edina Džeka do Wolfsburgu.

Letos Krakov skončil třetí, z mistrovského titulu se naposledy radoval před dvěma lety, kdy jej vedl český kouč Werner Lička. Po fotbalové stránce si prý Jirsák, který v české lize v teplických barvách v minulých dvou sezónách odehrál 52 zápasů a vstřelil pět branek, v Polsku nepohorší. "Úroveň polské ligy jde nahoru, navíc mu klub nabídl i velmi dobré podmínky," uvedl Kolář.

Reklama

Související témata: