Hlavní obsah

Ostrava - Teplice 0:0Teplice uhrály remízu v Ostravě a jsou první

Fotbalisté Teplic remizovali v nedělní dohrávce 9. kola Gambrinus ligy v Ostravě 0:0 a minimálně do pondělka se probojovali do čela tabulky. Druhá Slavia má ale jen jednobodovou ztrátu a pondělní utkání na Spartě k dobru. České Budějovice vyhrály na Bohemians 2:0, poslední Most porazil 2:1 Jablonec a poprvé v sezóně získal tři body. V pondělí se kolo dohrává trojicí zápasů.

Článek

Večerní šlágr kola přinesl atraktivní fotbal před 11 tisícovkami diváků. Ani jeden z týmů ale své šance nevyužil a fanoušci opouštěli Bazaly po bezbrankové remíze. Teplice se posunuly do čela Gambrinus ligy, Ostrava na třetím místě ztrácí dva body.

V souboji Bohemians s Budějovicemi se utkaly dva celky, které v dosavadním průběhu ligy dokázaly jedinkrát vyhrát. Do vedení hosty poslal už ve 20. minutě Václav Mrkvička, kterému přihrál Vozábal. Před domácím gólmanem Sňozíkem ještě tečoval míč stoper Lukáš.

Na 2:0 zvýšil ještě do přestávky Jaromír Plocek, jemuž opět pomohla domácí obrana. V rychlém brejku Plocek střílel z pětadvaceti metrů. Bohemians, kteří opakovaně trefili jen břevno hostující branky, tak nenavázali na poslední domácí zápas, ve kterém Klokani porazili Slavii. Naopak Jihočechům se podařilo potvrdit výhru proti Mostu z minulého týdne a po šesti prohrách na hřištích soupeřů poprvé zvítězit.

Most hostil Jablonec a rychle vedl. Už ve 12. minutě se prosadil domácí kanonýr Goče Toleski. Ještě do přestávky zvýšil Patrick Oboya. Hosté snížili v 52. minutě, penaltu po ruce Hainaulta v pokutovém území proměnil Jan Svátek. Most tak slaví první výhru v aktuálním ročníku Gambrinus ligy. Situace hostujícího kouče Kozla je tak složitá a po nedělním odvolání libereckého Zacha se Kozel může stát dalším odvolaným trenérem.

V sobotu remizoval Zlín s Olomoucí 0:0, po remíze Liberce s Kladnem 1:1 byl v neděli odvolán trenér Severočechů Michal Zach. V pondělí se hrají další tři zápasy včetně derby Sparta - Slavia.

Program 9. kola Gambrinus ligy
Zlín - Olomouc 0:0on-line
Liberec - Kladno 1:1on-line
Branky: 25. Hodúr - 77. Kúdela
Bohemians 1905 - Č. Budějovice 0:2on-line
Branky: 20. Mrkvička, 44. Plocek
Most - Jablonec 2:1on-line
Branky: 12. Toleski, 38.Oboya - 52. Svátek z pen.
Ostrava - Teplice 0:0on-line
Pondělí 8. října:
17:15 Sparta - Slavia (ČT2)on-line
19:30 Plzeň - Žižkovon-line
19:30 1. FC Brno - FK Mladá Boleslavon-line

Reklama