Hlavní obsah

Bezgólová bitva pomohla Teplicím

OSTRAVA

Parádní fotbalové bitvě na ostravských Bazalech scházely v neděli jen góly. Po bezbrankové remíze na půdě Baníku poskočily minimálně na jeden den do čela tabulky Teplice.

Článek

Možnost dostat se do čela tabulky vyburcovala obě mužstva k maximálnímu nasazení. Baník útočil víc, ale také Severočeši dokazovali, že ofenzíva jim není vůbec cizí. Hosté si zřejmě ve 13. minutě řádně oddechli, když mimo pokutové území srazil rukou centr Metelky brankář Slavík, ale viděl jen žlutou kartu.

Ostravané byli nebezpečnější, jenže v koncovce neměli štěstí. Lob Čoupka skončil těsně nad břevnem, pár centimetrů scházelo i dvěma ranám Magery ze střední vzdálenosti i dalekonosné střele Bystroně. Hosté se k ohrožení brankáře Vaška dostávali hlavně při standardních situacích, jenže ostravský gólman sbíral míče jistě a Fenin na nadějné pozici přestřelil.

Před přestávkou chyběl krok ke gólu Magerovi, ale ve druhé půli získali domácí opticky mírnou převahu. Jenže nakonec mohly jít do vedení Teplice. Po chybě v ostravské rozehrávce se na Vaška řítil sám Gašparík, jenže jeho ránu brankář Baníku vyrazil a Verbíř na dorážku nedosáhl, nejzkušenější hráč hostů selhal v koncovce i o chvíli později.

Rozhodnutí měl na kopačce v 77. minutě Metelka, ale zblízka nepropálil Slavíka. Střelecky se neprosadili ani kanonýři Fenin se střídajícím Svěrkoše, a tak se solidní návštěva na Bazalech gólu nedočkala.

Baník Ostrava - Teplice 0:0
Rozhodčí: Franěk - Lhoták, Večeřa. ŽK: Mičola, Čoupek, Metelka - Slavík, Kaufman. Diváci: 11 091.
Ostrava: Vašek - Řezník, Cigánek, Bystroň, Čoupek - Metelka (88. Mišinský), Marek, Otepka, Tchuř (72. Varadi) - Magera, Mičola (59. Svěrkoš). Trenér: Večeřa.
Teplice: Slavík - Kaufman, Lukáš, Klein, Merzič - Štohanzl (81. Mareš), Doležal, Ljevakovič, Verbíř, Gašparík (89. Rosa) - Fenin (90. Smíšek). Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: